Переможниця і колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом ідеальних глазурованих сирків, які можна приготувати вдома.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування цього десерту, потрібно підготувати деякі продукти. А саме:
- 140 г ягід (які є в морозильній камері), або нутелли, або згущеного молока,
- 10 г кукурудзяного крохмалу,
- 15 г цукру,
- 10 г соку лимона.
Обрані ягоди перебиваємо блендером в пюре і змішуємо в сотейнику з крохмалом, цукром і соком лимона. Доводимо суміш до кипіння та проварюємо ще 30-40 секунд до заварювання крохмалу.
Для сирної маси:
- 700 г сиру кисломолочного (5-9%),
- 100 г пудри цукрової,
- ванільний цукор,
- 100 г масла вершкового (кімнатної температури).
Всі інгредієнти змішуємо і пробиваємо блендером до однорідності, потім викладаємо в кондитерський мішок.
Формуємо сирки з начинкою, відправляємо на 2 години в морозилку.
Для шоколадної глазурі:
- 150 г чорного шоколаду,
- 150 г молочного шоколаду,
- 2 ст. л. олії.
Шоколад розтоплюємо разом з олією, а потім піднімаємо сирки на шпажках і занурюємо в глазур. Після застигання глазурі сирки можна зберігати в холодильнику до розмороження.
Коли сирки вже підморожені і затверділи, вийміть їх з плівки і нанизуйте на шпажки. Швидко занурте сирки у підготовлену глазур.
Почекайте, поки глазур затвердіється і стане матовою, а потім обережно зніміть сирки з шпажок. Якщо глазур застигає занадто швидко, трошки підігрійте її, щоб зберегти потрібну консистенцію.
Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua навіть смачніші за оригінал: як приготувати ті самі хрусткі пиріжечки з МакДональдз
Як раніше повідомляв портал Знай.ua, що приготувати на Великдень у 2023? 5 рецептів салатів, які точно прикрасять ваш стіл: з овочами, яблуками та навіть печінкою