Великий піст - одна з головних подій православного світу, до якого, як до шляху, готуються віруючі.

Суть Поста не у зменшенні обсягів їжі та пиття. Першорядна суть посту – дати людині згадати, що в неї первинне, а що – вдруге. З православної точки зору Пост це не обмеження, а звільнення.

Великий піст, фото з вільних джерел
Великий піст, фото з вільних джерел

Проте, в Україні багато людей, які тримають піст, тому пропонуємо вам ухнати, що можна приготувати у ці тижні. Для тих, хто не дотримується посту, рецепт також буде корисним, адже цей пиріг сподобається всім.

Час приготування: 30 хвилин

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Порцій: 4

Інгредієнти:

1 склянка цукру

1 склянка води

2 ст.л. меду

1 ч. л. соди

1 ч. л. лимонної кислоти

1/4 склянки подрібнених горіхів

0,5 склянки рослинної олії

1,5-2 склянки борошна

щіпка кориці

3-4 груші

Приготування:

1. Змішуємо цукор з водою і додаємо трохи олії, підігріваємо рідину і додаємо мед.

2. Розмішуємо, щоб цукор та мед розчинилися. Додаємо соду, лимонну кислоту, корицю, горіхи, подрібнені до стану борошна та борошно.

3. Груші очищаємо, нарізаємо кубиками та додаємо в тісто. Виливаємо тісто у форму.

4. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо протягом 30-35 хвилин.

Нагадаємо, що отримаєте нагороду "найкраща господиня" за такий сніданок: рецепт яєчні у лаваші, яка підкорює серця.

Раніше ми повідомляли, що саме для Великого посту: котлети з шампіньйонів та пшона, які не відрізнити від м'ясних.