Дуже часто млинці рвуться під час приготування. Кулінари розповіли, чому це трапляється, а також дали пораду, як уникнути подібного кулінарного промаху, щоб у результаті страва вийшла ідеальною.

Нічого страшного, якщо у вас не виходить перший млинець, але слід дотримуватися простих правил, щоб усі наступні були ідеальними.

Млинці, фото: скріншот з відео
Млинці, фото: скріншот з відео

Чому млинці рвуться при перевертанні:

Занадто мало яєць.

При приготуванні будь-якої страви дуже важливо чітко дотримуватись рецепту. Слід розуміти, що яйця грають у тесті далеко ще не останню роль. Вони з'єднують між собою решту інгредієнтів і не дають млинцям рватися і прилипати до сковороди під час випічки. Тому для страви слід додати ще 1 або 2 яйця, а також трохи борошна, все добре перемішати і потім починати випікати.

Млинці з мінералкою, скріншот: YouTube
Млинці з мінералкою, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

Недостатньо борошна.

Якщо тісто дуже рідкісне, тоді сам корж виходить тонким, а перевернути його без втрати якості неможливо. Оскільки при випіканні волога випаровується, важливо додавати достатньо борошна в тісто і добре перемішати до однорідності.

Занадто мало жиру.

Якщо млинці рвуться, потрібно додати трохи олії і проблему буде вирішено.

Занадто багато цукру та спецій.

Відповідно намагайтеся класти в тісто якнайменше цих інгредієнтів. Найкращим рішенням буде після випічки змастити млинці джемом, згущеним молоком, варенням або посипати цукром.

млинці
млинці, pixabay

Нагадаємо, що ніжний, як хмаринка: рецепт вершкового десерту з шоколадним печивом.

Раніше ми повідомляли, що в "Маку" та "КФС" так не зроблять: рецепт соковитого домашнього бургера.