Мабуть, всі пам’ятають ті іриски, які стали улюбленими солодощами не одного покоління дітей. Зараз знайти схожий смак нереально. А от приготувати – запросто.

При чому цей рецепт досить простий та не займає багато часу. Як ідеально приготувати солодощі показали на каналі Вікторія Роздорожнюк.

Іриски. Скрін Ютуб
Іриски. Скрін Ютуб

Інгредієнти:

  • Жирні вершки – 600 грамів;
  • Пудра цукрова – 600 грамів;
  • Паста ванільна, або стручок ванілі – 1 штука;
  • Вершкове масло – 60 грамів;
  • Мед – 150 грамів.

Беремо високу каструлю з товстим дном та перекладаємо туди вершки, ванільну пасту, цукрову пудру і мед, або сироп глюкози.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Все це ставимо на плиту, щоб вогонь був досить активний. До кипіння доводимо постійно помішуючи суміш. Після закипання додаємо туди вершкове масло та гарно помішуємо. Запам’ятайте, що відлучатись від процесу не варто, адже кипить ця суміш дуже швидко. Під час помішування особливу увагу приділіть дну каструлі, щоб нічого не пригоріло. Коли маса почне ставати карамельного кольору, варто зменшити вогонь.

Іриски. Скрін ютуб
Іриски. Скрін ютуб

Тим часом на деко вистеляємо фольгу, пергамент та вистеляємо металеву форму. Цю форму змащуємо олією, щоб легше було зняти цукерки. Можна ж взяти і силіконову форму, тоді ніякої підготовки не потрібно, достатньо просто вилити цукерки.

Іриски. Скрін Ютуб
Іриски. Скрін Ютуб

Після досягнення потрібної температури масу потрібно швидко залити у форму і залишити охолонути до кімнатної температури. Після охолодження цукерки варто нарізати та загорнути кожну у пергамент.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, будь не тільки модний, а ще й здоровий: 5 причин брати "поїсти" в ланч-боксі

Раніше наш портал інформував, до шашлику, макаронів й навіть котлеток: робимо домашній кетчуп на томатній пасті

Також портал Знай повідомляв, раз на місяць можна собі дозволити: простий рецепт домашньої м'ясної солянки