Для всіх наших дорогих читачів, які люблять проводити кулінарні експерименти, є чудовий рецепт із дуже доступних продуктів. На цей раз пропонуємо приготувати бурякову ікру з помідорами, цибулею та часником. Цю страву можна подати як гарнір або як самостійну закуску.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цей рецепт розповів один із українських блогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
- Буряк – 500 г;
- Помідори – 2-3 шт.;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- Часник - 3 зубки;
- Олія - 3 ст. ложки;
- Лимонна кислота – 0,25 ч. ложки;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Цукор – 1 ст. ложки.
Як приготувати ікру з помідорами
Буряк добре вимити, зварити, очистити від шкірки. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Цибулю очистити, дрібно нарізати. На сковороді розігріти 1,5 ст. ложки олії. Цибулю обсмажити, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (приблизно 5 хвилин). Змішати обсмажену цибулю з буряком та ще раз пропустити через м'ясорубку.
Помідори нарізати кубиками. На сковороді розігріти 1,5 ст. ложки олії. Помідори обсмажити, помішуючи на середньому вогні 8-10 хвилин. Часник почистити, розтерти із сіллю, додати цукор.
Розвести лимонну кислоту 3-4 ст. ложках води (або вичавити з лимона сік). У каструлі змішати буряк із цибулею, помідори, часник із сіллю та цукром, розведену лимонну кислоту (або лимонний сік).
Поставити на вогонь, гасити на повільному вогні близько 15 хвилин, помішуючи. Бурякова ікра має слабко кипіти. Банки та кришки заздалегідь вимити та простерилізувати.
Бурякову гарячу ікру розкласти по сухих стерилізованих банках, закрити стерилізованими кришками, укутати і залишити до охолодження. Ікра з буряків із помідорами готова.
Нагадаємо, не поспішайте викидати вчорашній хліб: ситний рецепт хрумких гарячих бутербродів з ковбасою та сиром.
Раніше повідомлялося, смачна вітамінна "бомба", яка точно зарядить вас: рецепт для здоров'я з моркви та меду.
Також, залишиться тільки зварити картоплю: дуже соковита курка у фользі, рецепт-виручалочка.