Рецепти низькокалорійних супів у домашніх умовах допомагають знизити вагу та підтримувати оптимальну масу тіла.

Легкі бульйони на основі овочів насичені вітамінами, швидко засвоюються в організмі та можуть використовуватися для профілактики багатьох захворювань.

борщ, скріншот з відео
борщ, скріншот з відео

Суп Лапша

Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 34 ккал)

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

- куряча грудка 30гр
- картопля 30гр
- морква 20гр
- цибуля ріпчаста 10гр
- вермішель 10гр
- вода 300 гр

Приготування:

Курячі грудки варимо хвилин 30 і знімаємо пінку. Солимо, перчимо. Картоплю з цибулею ріжемо кубиками і відправляємо в бульйон. Варимо хвилин 15. Додаємо натерту моркву. За 5 хвилин до готовності додаємо вермішель та накриваємо кришкою. Подавати із зеленню.

Гречаний суп

Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 31 калл)

Інгредієнти:
- куряча грудка 40гр
- картопля 15 гр
- морква 10гр
- цибуля ріпчаста 5гр
- гречана крупа 15гр
- вода 300 гр

Приготування:

Курячі грудки варимо хвилин 25-30, знімаючи пінку. Додати сіль|соль|, перець за смаком. Картоплю та цибулю нарізати кубиками і відправити в бульйон. Далі майже одразу додаємо гречку. Варимо 15 хвилин. Моркву трьом на тертці і відправляємо в каструлю за 5 хвилин до кінця варіння. Подавати із зеленню.

Суп із щавлю

Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 74 ккал)

Приготування:

- яловичина 50 гр
- щавель 20 гр
- картопля 50 гр
- морква 30 гр
- цибуля ріпчаста 10 гр
- вода 250 гр
- зметена 15% 10 гр
- яйце 50 гр

Приготування:

Яловичину варити 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Додати сіль, спеції.
Моркву, картоплю та цибулю нарізати брусочками і додати в бульйон. Варити до готовності овочів. Коли овочі будуть готові, додати нарізане щавель.
Вимкнути, нарити кришкою та дати постояти 10-30 хвилин.
Подавати зі сметаною та яйцем.

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Борщ

Вихід 350-400 грам (калорійність на 100 г – 36 ккал)

Інгредієнти:

- яловичина 50 гр
- картопля 20гр
- морква 20гр
- цибуля ріпчаста 10гр -
капуста 20 гр - помідори 10гр - буряк 20 гр - часник зубчик - томатна паста 5 гр - квасоля консервована 20 гр - аджика 5 5 10 гр – зелень

Приготування:

Яловичину варимо 40-50 хвилин, періодично знімаючи піну.
Додати сіль, перець, спеції за смаком.
Моркву, цибулю, картопля, помідори нарізати і додати до бульйону. Буряк натерти на великій тертці та відправити в суп. Додати томатну пасту.
Капусту нашаткувати тонкими смужками і додати в суп.
Варити до готовності.
Подавати зі сметаною та свіжою зеленню.

Червоний борщ, кадр з відео
Червоний борщ, кадр з відео

Нагадаємо, що потрібен пакет і трохи "потрясти": цікавий і швидкий рецепт малосольних огірків.

Раніше ми повідомляли, що досить просто смажити омлети: рецепт яєць, який переверне вашу уяву.