Плов з гречки – чудова альтернатива традиційному плову, особливо, коли страва повинна опинитись на столі швидко.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт точно оцінять любителі гречки. Готується він як звичайний плов, тільки замість рису додаємо гречку.
Інгредієнти:
-
Свинина – 500 грамів;
Популярні новини заразДають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУПоказати ще -
Гречка у сухому вигляді – 1,5 стакана;
-
Цибуля – 200 грамів;
-
Печериці – 200 грамів;
-
Морква -200 грамів;
-
Зіра (необов'язково) – дрібка;
-
Сіль, перець – за смаком;
-
Олія – для смаження;
-
Часник – 2 зубчики.
Для початку варто помити та зачистити м'ясо від жил. Потім нарізати його невеликим шматочками. Казан, або каструлю розігрійте з олією та закиньте туди смажитись м'ясо.
Поки смажиться м'ясо, цибулю почистіть та наріжте півкільцями. Моркву також почистити та нарізати тонкою соломкою. М'ясо повинно підсмажитись та стати золотистого кольору. Тільки тоді до нього варто відправляти овочі. Їх також потрібно довести до пів готовності.
Гречку тим часом промийте і відправте до овочів з м’ясом. Спочатку водою не заливайте, адже вона повинна гарно просмажитись і набратись ароматів. Лиш після смаження, гречку варто залити водою. Як тільки вона закипить, вогонь прикрутіть та залиште мліти на мінімальному.
Туди вкинути сіль та спеції, пару зубчиків часнику для смаку. Шампіньйони ми чистимо, миємо та нарізаємо слайсами. Викладіть їх зверху на гречку, накрийте кришкою і залиште на плиті до повної готовності. Через 1 годину гречаний плов зніміть з вогню і дайте настоятись деякий час під кришкою.
Нагадаємо, портал Знай інформував, ідеальні деруни, але не просто з картоплею: ковбаса та сир змусять вас плакати від щастя
Раніше на порталі Знай повідомлялося, у жодному разі не кидайте пельмені в окріп: основні помилки будь-якого українця при варінні
Також, наш портал інформував, у жодному разі не викидайте: що робити з маслом у банці з-під консервів