Кутя – це важлива частина різдвяної традиції, а рецепт її приготування може надати святковому столу особливої ​​атмосфери. Ось цікавий рецепт, який точно урізноманітнить ваш святковий стіл.

Полтавська кутя — це варіант страви, яка, можливо, не така поширена, як класична кутя, але її варто спробувати. Приготовлена ​​з попередньо звареної каші, залитої концентрованим та солодким компотом, ця кутя стане незвичайним та смачним доповненням до святкового столу.

Інгредієнти:

  • пшениця
  • цукор
  • Мед
  • Сушені яблука
  • Сушені груші
  • Чорнослив
  • Волоські горіхи
  • Курага
  • Мак

Спосіб приготування:

  1. Замочіть пшеницю на ніч у холодній воді у пропорції один до двох. Зранку варіть її на повільному вогні до готовності.
  2. Варіть компот із сушених яблук, груш та чорносливу. Компот має бути насиченим та солодким.
  3. Замочіть мак на кілька годин. Після цього подрібніть його у ступці чи блендері.
  4. Наріжте чорнослив та курагу шматочками. Горіхи підсмажте на сковороді. Змішайте горіхи, чорнослив, курагу та додайте товчений мак. Залийте теплою водою із медом.
  5. Змішайте готову пшеницю з компотом та начинкою з горіхів, фруктів та маку.

Приємного апетиту!

Також ми писали, навіть духовку не треба включати: простий торт із печива, який не займе багато часу, докладний рецепт

Популярні новини зараз
Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Коли бронювання вже не врятує: чому чоловіків можуть забрати до війська Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

Раніше ми радили приготувати, що яскравіше на столі, тим краще для Дракона: гостра морквяна ікра для зустрічі 2024 року, рецепт

Як повідомляв наш портал, в магазин більше не ходжу, марину саму: рецепт маринованих печериць за 10 хвилин