Однією з найпопулярніших закусок є паштет. Їх існує безліч видів і кожен зможе знайти собі щось до смаку.

Але, мабуть найпоширенішим є паштет із курячої печінки. Він готується просто та швидко. Його можна приготувати про запас і пригостити гостей, які несподівано нагрянули.

Інгедієнти
500 гр курячої печінки
100-200 гр вершкового масла (за бажанням та за смаком)
1 цибулина
1 морква
5 горошин чорного перцю
2-3 горошини запашного перцю
1-2 лаврові листи
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо морквину, обсмажуємо до м'якості.

Фото: Сookpad

Печінка добре промиваємо, просушуємо паперовими рушниками та нарізаємо навпіл. Знімаємо зі сковороди цибулю та моркву. Злегка обсмажуємо з усіх боків печінку, додаємо спеції, обсмажену цибулю та моркву, 1 ст.л. вершкового масла. Гасимо під кришкою 20 хвилин.

Фото: Сookpad

Забираємо всі спеції, щоб вони не траплялися у готовому паштеті. Пропускаємо печінку з овочами через м'ясорубку. Додаємо м'яке вершкове масло.
Паштет готовий, можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом з курячої печінки. За бажанням можна додати більше вершкового масла, паштет буде ніжнішою та м'якшою консистенцією, але й жирнішим.

Нагадаємо, що цей десерт знову занурить вас у дитинство: готуємо "пташине молоко" без випічки.

Раніше ми повідомляли, що вони в сотні разів смачніші за свіжі: рецепт консервованих мандаринів до Нового року, зберігати можна довго.