Одним із найдешевших і найкорисніших бобових, які часто з'являються на столах українці, є горох. Враховуючи його корисні властивості, горох слід регулярно додавати до свого раціону.

І зовсім незаслужено його вважають важкою стравою, яка не заслуговує на особливу увагу, а лише викликає здуття живота. Однак, якщо готувати горох правильно, негативних наслідків можна уникнути і насолодитися цією смачною стравою.

Оскільки цей вид бобових не тільки нешкідливий, а й має масу цінних властивостей, то негативні наслідки можуть бути тільки в тому випадку, якщо ви неправильно приготували горох.

Як правильно готувати горох - секрети на вагу золота

1. Перед приготуванням обов'язково переберіть горох. Адже купуючи в магазині не можна бути впевненим, що всі без винятку горошини будуть ідеальної якості.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

2. Перед вимочуванням гороху спочатку його потрібно ретельно промити під проточною водою.

3. Окремі правила є й у вимочування цього виду бобових. Для цілісних бобових потрібно 8 годин, а для колотого гороху – 3 години. У той же час не збільшуйте час, адже горох може зіпсуватись. А якщо в приміщенні дуже тепло, час можна і скоротити. Також пам'ятайте, що вода має бути холодною.

4. Якщо в каструлі, де вимочується горох, несподівано з'явилася піна, його доведеться викинути, адже він у разі небезпечний споживання.

5. Крім того, колотий горох потрібно ретельно та часто помішувати.

Нагадаємо, що спортсмени люблять цей десерт: рецепт повітряних млинців їх вівсяних пластівців.

Раніше ми повідомляли, що мінімум тіста – максимум начинки: рецепт смачного та бюджетного пирога з капустою.