Сезон гарбуза досить швидко закінчується, але щоб поласувати ним навіть взимку та навесні, українцям пропонують замаринувати гарбуз. Він послужить смачним гарніром до м'яса, риби чи сиру.

Рецепт дуже простий і не вимагає навичок висококласного кулінара, тому до маринування варто приступати якомога раніше, поки в доступі є стиглий гарбуз.

Рецепт консервованого гарбуза, схожого на ананас
Рецепт консервованого гарбуза, схожого на ананас

Які інгредієнти потрібні:

  • Гарбуз 1 кг
  • Гірчиця зерниста 1 ст. л.
  • Часник, зубчики 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний, горошок 4 г
  • Хрін 15 г

Для маринаду (на 1 літр води)

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому
Показати ще
  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Оцет 9% 60 мл

Процес приготування:

Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. М'якуш наріжте кубиками і бланшуйте в киплячій воді 5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк. Для маринаду закип'ятіть воду, всипте сіль та цукор і прокип'ятіть кілька хвилин. Зніміть з плити та влийте оцет.

Очистіть часник і корінь хрону та подрібніть. На дно стерилізованих банок покладіть лаврове листя, зерна гірчиці, горошини перцю та шматочки часнику та хрону. На спеції викладіть бланшовані кубики гарбуза.

Залийте гарбуз гарячим маринадом, накрийте кришкою та стерилізуйте 15 хвилин однолітрову банку з моменту закипання. Банку герметично закрийте, переверніть, укутайте до повного охолодження. Тримайте в темному прохолодному місці.

Нагадаємо, панкейки з гарбуза: перевірений рецепт яскравих та пишних смаколиків за лічені хвилини

Раніше ми писали про те, що жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів з крабових паличок

Як повідомляв Знай.ua, помаранчевий настрій серед похмурої осені: рецепт домашньої вітамінної "Фанти"