Сезон гарбуза досить швидко закінчується, але щоб поласувати ним навіть взимку та навесні, українцям пропонують замаринувати гарбуз. Він послужить смачним гарніром до м'яса, риби чи сиру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт дуже простий і не вимагає навичок висококласного кулінара, тому до маринування варто приступати якомога раніше, поки в доступі є стиглий гарбуз.
Які інгредієнти потрібні:
- Гарбуз 1 кг
- Гірчиця зерниста 1 ст. л.
- Часник, зубчики 1 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний, горошок 4 г
- Хрін 15 г
Для маринаду (на 1 літр води)
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор 1 ст. л.
- Оцет 9% 60 мл
Процес приготування:
Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. М'якуш наріжте кубиками і бланшуйте в киплячій воді 5 хвилин. Потім відкиньте на друшляк. Для маринаду закип'ятіть воду, всипте сіль та цукор і прокип'ятіть кілька хвилин. Зніміть з плити та влийте оцет.
Очистіть часник і корінь хрону та подрібніть. На дно стерилізованих банок покладіть лаврове листя, зерна гірчиці, горошини перцю та шматочки часнику та хрону. На спеції викладіть бланшовані кубики гарбуза.
Залийте гарбуз гарячим маринадом, накрийте кришкою та стерилізуйте 15 хвилин однолітрову банку з моменту закипання. Банку герметично закрийте, переверніть, укутайте до повного охолодження. Тримайте в темному прохолодному місці.
Нагадаємо, панкейки з гарбуза: перевірений рецепт яскравих та пишних смаколиків за лічені хвилини
Раніше ми писали про те, що жодного попкорну більше не буде: простий рецепт хрустких чіпсів з крабових паличок
Як повідомляв Знай.ua, помаранчевий настрій серед похмурої осені: рецепт домашньої вітамінної "Фанти"