Якщо ви готуєтеся до святкування важливої ​​дати, спробуйте приготувати для гостей цей плов у гарбузі. Виглядає дуже урочисто та смак вражає.

Рецепт такого плову простіше, ніж здається на перший погляд, але повозитися з готуванням все ж таки доведеться. Зі зазначеної кількості інгредієнтів вийде 8-10 порцій.

Плов у гарбузі, фото kashevarnya
Плов у гарбузі, фото kashevarnya

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 4,5-5 кг
  • Рис довгозернистий - 300 г
  • М'ясо - 500-600 г
  • Цибулина - 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник - 1 голівка
  • Чорнослив - 6-8 шт.
  • Рослинна олія - ​​за потребою
  • Куркума/ приправа для плова - 1,5 ч.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Перець - за смаком
  • Лавровий лист - 1-2 шт.
  • Вода - 200-300 мл

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Шкоди більше, ніж користі: лікарі пояснили, чому не варто щодня вживати супи ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом
Показати ще

Рис добре промити, вода має бути прозорою. Промитий рис залити 200 мл води і залишити наполягати у воді, поки він не знадобиться.

Перш ніж вирізати верхівку гарбуза, накресліть ножем рівне коло по поверхні гарбуза, а потім вже вирізайте цими слідами. З гарбуза дістати всю м'якоть, підрівняти всередині ножем чи ложкою. Важливо не проткнути гарбуз ножем, адже тоді весь сік витікатиме.

Плов у гарбузі, фото kashevarnya
Плов у гарбузі, фото kashevarnya

Цибулю нарізати кубиками, моркву подрібнити на тертці. Чорнослив помити, залити окропом, дати трохи набрякнути і порізати на дрібні шматочки. М'ясо помити та порізати на невеликі шматочки.

На сухій сковороді розігріти олію, додати цибулю, смажити 2-3 хвилини під відкритою кришкою. Додати моркву, перемішати, смажити 3 хвилини. Додати до овочів м'ясо, посолити, поперчити, перемішати та смажити до готовності м'яса.

Гарбуз обернути фольгою, додати трохи набухлого рис разом з водою, в якій він був. Рис добре посолити, додати куркуму. Додати м'ясо з овочами та чорнослив, трохи перемішати. Часник у неочищеному вигляді додати у плов.

Покласти в гарбузовий казанок лавровий лист. Начинка має заповнювати 2/3 обсягу гарбуза. Гарбуз відправити в духовку, розігріту до 220 градусів на 1,5-2 години. Час випікання може бути більшим або меншим залежно від обсягів гарбуза та виду рису.

Нагадаємо, як смачно замаринувати оселедець: рецепт неймовірно апетитної рибки

Раніше ми писали про те, що допоможуть скрасити осінній вечір: як приготувати млинці з начинкою з гарбуза і яблук.

Як повідомляв Знай.ua, під час гарбузового мармеладу: як приготувати осінню насолоду власними руками