Осінь - пора, яка асоціюється з ковдрою, гарячим напоєм та смачною випічкою.

Одним з найулюбленіших осінніх смаколиків - печиво. Тому, сьогодні ми розповімо вам рецепт смачного сирного печива зі смородиновою начинкою.

Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін

Інгредієнти для приготування:

Сир кисломолочний - 180 грамів,

Популярні новини зараз
Закінчення війни вже близько – старець Діонісій обнадіяв українців пророцтвом Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла 21 грн на день, а на місяць – майже 600 грн: "Київстар" приголомшив "грабіжницькими" умовами Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи
Показати ще

Яйця - 1 шт.

Цукор - 30 грамів

Вершкове масло - 90 грамів

Борошно - 200 грамів

Розпушувач - 1 ч.л.

Сіль, ванілін - щіпочка

Начинка:

Ягоди (смородина) - 130 грамів

Цукор - 70 грамів

Крохмаль - 1 ч. л.

Для начинки можна взяти будь-які ягоди, натерті яблука або ж навіть варення.

В просіяне борошно додайте розпушувач, сіль та ванілін і ретельно перемішайте. В отриману суміш додаємо вершкове масло (холодне) і розтираємо з борошном до утворення крихт. В окремій мисці необхідно змішати сир, яйце та цукор та розім'яти все виделкою.

Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін

Для приготування тіста змішайте крихти та сирну масу. Готове тісто приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.

Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін

Поки тісто в холодильнику, можна зайнятися начинкою. В каструлю кладемо заморожені ягоди, додаємо цукор та варимо на невеликому вогні до закипання, при цьому важливо постійно їх помішувати.

Після закипання, проваріть ягоди ще п'ять хвилин, додайте крохмаль та залиште варитись ще на кілька хвилин. Начинку в печиво потрібно використовувати лише холодною.

Тісто ділимо на дві частини, одну з яких розкатуємо в прямокутну форму товщиною 3-4 міліметри. Зверху викладаємо начинку та загортаємо в рулет. Краї щільно зліплюємо та розрізаємо на невеликі частини.

Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін
Сирне печиво. Фото: скрін

Форму для випікання застеляємо пергаментом та перекладаємо вироби на нього. Поставте печиво в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після приготування готове сирне печиво можна присипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не поспішай пускати вермішель в унітаз, можна приготувати розкішні оладки: рецепт ідеального сніданку

Раніше портал Знай інформував, час гарбузового мармеладу: як приготувати осінній смаколик власними руками

Також наш портал повідомляв, рецепт ситного крем-супу з броколі, який зарядить вітамінами восени: просто додайте ці секретні інгредієнти