Українці навчилися справлятися з побутовими питаннями навіть без використання електроенергії, зокрема готувати їжу. Цей торт без випічки однозначно вирушить до списку рецептів, які стануть у нагоді на випадок блекауту.

Цей рецепт підійде тим, хто має газову плиту. Потрібно витратити всього 20 хвилин на приготування чудового десерту, який не соромно подати і гостям, але враховуйте - він повинен настоятися приблизно 2 години. Рецепт підказав український фуд-блогер Mil Alexx.

Торт без випічки, кадр з відео
Торт без випічки, кадр з відео

Інгредієнти для тісті:

  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 60 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Сіль – щіпка

Для крему:

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще
  • Сметана 15% - 600 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 25г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 120 г

Процес приготування:

  1. У велику тарілку всипаємо борошно, цукор, дрібку солі та вкидаємо олію. Руками ретельно переминаємо всю масу в однорідну крихту.
  2. Пересипаємо крихту в сковорідку, і на середньому вогні, смажимо до легкого потемніння - постійно перемішуючи. Це може тривати від 5 до 7 хв. Пересипте всю масу в тарілку, щоб охолола.
  3. Форму застелите пергаментом - дно і стіни. У каструлю розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль і вимішуємо віночком. Додаємо сметану, вимішаємо та ставимо на вогонь.
  4. Крем регулярно вимішуємо. Коли почне густіти і з'являтися бульбашки – готуємо ще 30 сек і знімаємо з вогню. Всипаємо ванільний цукор, додаємо олію. Розмішали до однорідності.
  5. Тепер робимо торт – всипаємо нижній шар із крихти, далі крем. І так 4 шари, а зверху присипаємо крихтою. Ставимо в холодильник чи інше холодне місце на 1-2 години.

Нагадаємо, час гарбузового мармеладу: як приготувати осінню насолоду власними руками

Раніше ми писали про те, що зігріє і тіло, і душу: рецепт ароматного медового киселя з сухофруктами, який потрібно готувати восени

Як повідомляв Знай.ua, ажурні млинці на окропі: покроковий рецепт економної та смачної страви з фото