Українці навчилися справлятися з побутовими питаннями навіть без використання електроенергії, зокрема готувати їжу. Цей торт без випічки однозначно вирушить до списку рецептів, які стануть у нагоді на випадок блекауту.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт підійде тим, хто має газову плиту. Потрібно витратити всього 20 хвилин на приготування чудового десерту, який не соромно подати і гостям, але враховуйте - він повинен настоятися приблизно 2 години. Рецепт підказав український фуд-блогер Mil Alexx.
Інгредієнти для тісті:
- Борошно – 250 г
- Цукор – 60 г
- Вершкове масло – 120 г
- Сіль – щіпка
Для крему:
- Сметана 15% - 600 г
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль – 25г
- Ванільний цукор – 15 г
- Вершкове масло – 50 г
- Цукор – 120 г
Процес приготування:
- У велику тарілку всипаємо борошно, цукор, дрібку солі та вкидаємо олію. Руками ретельно переминаємо всю масу в однорідну крихту.
- Пересипаємо крихту в сковорідку, і на середньому вогні, смажимо до легкого потемніння - постійно перемішуючи. Це може тривати від 5 до 7 хв. Пересипте всю масу в тарілку, щоб охолола.
- Форму застелите пергаментом - дно і стіни. У каструлю розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль і вимішуємо віночком. Додаємо сметану, вимішаємо та ставимо на вогонь.
- Крем регулярно вимішуємо. Коли почне густіти і з'являтися бульбашки – готуємо ще 30 сек і знімаємо з вогню. Всипаємо ванільний цукор, додаємо олію. Розмішали до однорідності.
- Тепер робимо торт – всипаємо нижній шар із крихти, далі крем. І так 4 шари, а зверху присипаємо крихтою. Ставимо в холодильник чи інше холодне місце на 1-2 години.
Нагадаємо, час гарбузового мармеладу: як приготувати осінню насолоду власними руками
Раніше ми писали про те, що зігріє і тіло, і душу: рецепт ароматного медового киселя з сухофруктами, який потрібно готувати восени
Як повідомляв Знай.ua, ажурні млинці на окропі: покроковий рецепт економної та смачної страви з фото