Всіми улюблена гречка неймовірно зросла в ціні і при покупці цієї крупи не хочеться її просто варити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАдже вона стала практично в один рівень із делікатесами, тому можна щось пофантазувати. І "пофантазувати" - не завжди означає зробити щось дороге, адже можна зробити справжній шедевр з того, що завжди є в холодильнику.
Гречку можна готувати на італійський манер за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" (прем'єра – 15 жовтня о 10.00) Алекса Якутова.
Інгредієнти:
• Гречка – 100 г;
• Білі сушені гриби – 50 г;
• Цибуля – 0,5 головки;
• Вино біле – 50 г;
• Вершкове масло – 50 г;
• Часник – 2 зубчики;
• Пармезан або український козячий чи овечий твердий сир – 50 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Гриби замочуємо у 200 г води на кілька годин.
2. Половину цибулини дрібно нарізаємо та обсмажуємо у сотейнику з часником на невеликому вогні. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо промиту гречку. Обсмажуємо разом.
3. Вливаємо вино. Помішуючи, випаровуємо.
4. Додаємо невелику кількість грибного бульйону, що залишився після замочування грибів. Помішуючи, випаровуємо. Повторюємо процедуру. Тобто готуємо кашу, як різотто.
5. Коли гречка буде готова на три чверті, всипаємо дрібно нарізані білі гриби. І продовжуємо випарювати бульйон.
6. Коли гречотто буде майже готове, солимо, перчимо, додаємо олію.
7. В кінці натираємо сир, перемішуємо та подаємо.
Смачного!
Нагадаємо, забудьте про гречку: зірка "МайстерШеф" Ліза Глинська підказала рецепт із дешевої сочевиці.
Раніше ми повідомляли про шинкування капусти бабусиним способом: тепер у банку влізе більше.