В Україні триває сезон консервації, а цього року він особливо важливий, адже невідомо, якою буде зима. Поки що керівництво країни попереджає про складнощі щодо опалення, але запаси консервації теж зайвими не будуть.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА щоб не напихатися огірками за банальними рецептами, пропонуємо вам спосіб приготування оригінальних і гостреньких огірків кімчі за корейським рецептом від експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
"Не люблю звичайні хрусткі або бочкові огірки. Як Шеф, дуже вибагливий у смаках, – каже Алекс. – Тому я жахливий фанат огірків кімчі – це корейська тема. Вони виходять гострими, пікантними. Їх можна як законсервувати, так і їсти вже наступного дня".
Інгредієнти:
• Огірки – 1 кг;
• Часник – 4 головки;
• Корінь імбиру – 1 шт.;
• Сахар – 1 ст. л.;
• Сушений чилі (пластівці) – 3 ч. л.;
• Рибний соус – 1 ч. л.;
• Сушені креветки – 100 г.
* останні дві позиції можна купити у великих гіпермаркетах чи через інтернет.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Огірки промиваємо, відрізаємо кінці та розрізаємо вздовж на чотири частини.
2. Підсолюємо та залишаємо на 20 хвилин, щоб пішла зайва волога. Потім сіль струшуємо.
3. Робимо заправлення. Часник та імбир натираємо на дрібну тертку. Сушені креветки перебиваємо в пилюку і перемішуємо з імбиром. Додаємо чилі, рибний соус, цукор. Добре перемішуємо.
4. Натираємо огірки та залишаємо на ніч. Вранці ви можете їх пробувати чи законсервувати за класичною технологією.
Смачного!
Нагадаємо простий рецепт ароматного полуничного варення без варіння: 30 хвилин і на зиму все готово.
Раніше ми повідомляли, як приготувати абрикосовий сік, як у дитинстві: простий рецепт без клопоту та соковижималки.