Сезон соковитих абрикосів зараз у самому розпалі, тому не дивно, що господині намагаються максимально використовувати цей фрукт.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА коли всі варення, джеми та інші заготовки зроблені, то можна приготувати неймовірно смачний сік абрикосовий, який порадує своїм смаком будь-кого.
Складові:
- Абрикоси –5 кг;
- Вода -1,5 л;
- Цукор 2-3 склянки.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1.Пропорції цукру приблизні. Залежить від сорту абрикос та ваших смакових уподобань!
2. Абрикоси відокремити від кісток, влити воду і поставити в каструлі на плиту, на середньослабкий вогонь. Томимо доти, доки абрикос не стане дуже м'яким, щоб легко його можна було перетерти.
3. Остуджуємо і перетираємо, щоб відокремити м'якоть від шкірки. Всипаємо цукор і знову відправляємо на плиту на 40-50 хвилин на невеликому вогні, періодично перемішуючи з дна.
4. Банки та кришки обдати окропом і заливати гарячий (одразу з плити) сік. Щільно закриваємо (кришки можуть бути і закаткові, що закручуються) і прибираємо в тепло під ковдри на 2-3 дні.
Нагадаємо про рецепт українського та хрумкого хліба, як готували наші бабусі: блогерка Дідус нагадала аромат дитинства.
Раніше ми повідомляли про найправильніший рецепт сирників зі сметаною: енергія і заряд бадьорості на весь день.
Також не зайвим "у загашнику" буде простий абрикосовий пиріг, як у бабусі: копійчаний рецепт, але смак на мільйон.