Поки сезон абрикосів в Україні в самому розпалі, необхідно не упускати моменти вдосталь наїстися корисним фруктом. А якщо свіжі плоди вже не лізуть, варення закручене, то можна приготувати ароматний пиріг.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт дуже простий і не вимагає великих фінансових вкладень, адже найпотрібніше – абрикоси – вже є.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 1 склянка (250гр) борошна;
- півсклянки цукру;
- Дрібка соди + лимонний сік.
Для начинки:
- приблизно півкіло абрикосів;
- півсклянки цукру;
- щіпка кориці;
- агар-агар 5г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Духовку розігріваємо до 180 С. Яйця збити з цукром у густу піну, поступово додати борошно і в самому кінці додати соду, гашену лимонним соком. Перелити тісто у форму. Випікаємо 25-30 хв.
- У цей час готуємо абрикосовий шар. Абрикоси помити, очистити від кісточки та порізати на половинки. Покласти абрикоси в сотейник, додати цукор і на повільному вогні помішуючи довести до кипіння.
- Варіть абрикоси до розм'якшення. Насамкінець додайте корицю і всипте агар-агар дощем. Дайте прокипіти масі.
- Виливаємо абрикосову начинку на корж і прибираємо пиріг, щоб він охолонув.
Нагадаємо про найнезвичайніше варення з капусти: рецепт, який зробить вас чарівником для близьких.
Раніше ми повідомляли про мандаринівку до Дня Незалежності України: рецепт горілки, яка переплюнула медовуху та хріновуху.
Також не зайвим буде банановий пиріг на сковороді: швидкий та бюджетний рецепт, який попросить навіть свекруху.