Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився з українцями найпростішим рецептом котлети по-київськи. Як приготувати страву він розповів у соцмережі instagram.

Євген Клопотенко зазначив, що котлета по-київськи це страва, про яку знають всі. У нинішніх умовах не всі можуть відвідати заклади харчування, де подадуть таке блюдо, тому шеф-кухар вирішив розповісти, як його приготувати самостійно в домашніх умовах.

Євген Клопотенко. Фото: скрін youtube
Євген Клопотенко. Фото: скрін youtube

"Їсте котлету по-київськи - думаєте про Київ, Все просто. Це щось терапевтичне і про будинок для тих, хто зараз поза домом і нудьгує. І це те, що допоможе Україні додатково триматися у світовій Комунікації, якщо поширити за кордоном. Тому що ти не можеш з'їсти котлету по-київськи, не вимовивши або не подумавши про Київ", - зазначив Клопотенко.

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Інгредієнти для котлети по-київськи:

  • 500 г курячого фаршу
  • 1 склянка борошна для панірування
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2-3 яйця
  • 100 г перемеленого сала
  • 10 гілочок кропу
  • 100 г вершкового масла.

Змішайте в мисці 500 г рубаного курячого фаршу з 100 г перемеленого сала. Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте і відбийте.

Помийте 10 гілочок кропу і подрібніть зелень ножем. Вершкове розділіть на 6 кубиків і обваляйте в подрібненому кропі.

Розбийте в миску 2-3 яйця і злегка збийте виделкою.

Сформуйте котлети. Розділіть фарш на 6 рівних частин. У кожну частину загорніть шматочок масла з кропом. Далі запаніруйте в борошні, в яйці, панірувальних сухарях, потім знову в яйці і сухарях. У нас вийде подвійне панірування.

Викладіть сформовані котлети на деко, застелене пергаментом. Поставити в духовку запікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Раніше Знай писав, найніжніші галушки від зірки "МастерШеф" Євгенія Клопотенко: впорається навіть дитина.

Також наш портал повідомляв, зірка "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом доступного сезонного салату: залишитеся ситі і при грошах.

Крім того, ми писали, рецепт ароматного полуничного джему від Ольги Сумської: "Знімаємо стрес біля плити".