Євген Клопотенко - найвідоміший шеф-кухар України, який щодня розвиває національну кухню не тільки на внутрішньому ринку, а й у світі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗараз він нагадав про рецепт галушок, який вийшов ще 10 місяців тому. Всередині - печінка. Євген настійно порекомендував їх приготувати. Крім того, Клопотенко ділиться безліччю різних рецептів на Youtube, проте ми сфокусуємося конкретно на галушках.
Для рецепта нам знадобиться 500 грамів борошна, 330 мілілітрів кефіру (2,5% жирності), половина чайної ложки соди, одне яйце, а також чайна ложка солі. Начинка вимагає 400 грам курячої печінки, цибулину, 2 зубчики часнику, 150 грамів вершкового масла і, для подачі, дві столові ложки сметани.
Приготувати їх неймовірно просто. Спочатку займаємося тестом - 500 грамів борошна слід змішати з дрібкою солі і 1/2 чайної ложки соди. Туди ж потрібно влити 330 мл кефіру і додати яйце.
"Замісіть м'яке тісто і залиште його на столі під рушником на 20 хвилин. Курячу печінку (400 г) зачистіть від плівок, жиру і варіть в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Цибулю дрібно порубати і обсмажте на соняшниковій олії до м'якості. Два зубчики часнику роздушіть, наріжте і додайте до цибулі. Відварену печінку пропустіть через м'ясорубку і добре перемішайте з засмажкою. Дайте начинці охолонути", - пише Євген Клопотенко.
Залишається розділити тісто на невеликі шматочки, вкласти туди по чайній ложці начинки і заліпити. Сформувати галушки у вигляді кульки, змастити пароварку соняшниковою олією і викласти галушки на відстані десь 1,5 см один від одного, що дозволить їм не злипнутися в процесі приготування. Приготування займає 15 хвилин, в кінці потрібно гарненько змастити їх розтопленим вершковим маслом.
Нагадаємо, рецепт ароматного полуничного джему від Ольги Сумської: "Знімаємо стрес біля плити"
Як повідомляв "Знай.ua", зірка "МастерШеф" Вова Ярославський показав, як приготувати холодний гаспачо з полуниці: знахідка для спекотного літа
Знай.ua писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, з чим можна поєднувати полуницю: від сметани до перцю з оливковою олією