Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проекту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк відомо, з початку військових дій на території України Володимир Ярославський продовжував радувати шанувальників новими рецептами страв, щоб відволікти їх від суворої реальності і поділитися своїм цінним досвідом. Цього разу він розповів, як приготувати домашню рикоту.
Кулінар попередив, що зазвичай цей сир готують з сироватки після приготування моцарели та інших сирів, але він робить з молока. За його словами, так рикота виходить жирніше і м'якше.
Інгредієнти:
- 2 літри молока (не тетрапак)
- 3-4 г лимонної кислоти
- сіль за бажанням
Приготування:
- Нагріваємо в каструлі або сотейнику молоко до 90 градусів на середньому вогні, як зазвичай. Знімаємо з вогню.
- Відважити лимонної кислоту і розбавити її трохи водою - 30мг.
- Ввести лимонну кислоту в молоко. Перемішати віночком або ложкою. Дати постояти 10 хвилин – молоко згортається.
- Обережно перенести рикоту на сито з марлею і дати ще відстоятися, охолонути і стекти зайвій сироватці 30 хвилин.
Як повідомляв Знай.uа, десерт з ревеню з 5 інгредієнтів: простий рецепт від Алекса Якутова замінить вам круасани
Також портал Знай.uа писав, що простий рецепт ідеальної кави: можна готувати навіть з розчинної