Раніше для українців консервоване тушковане м’ясо могло стати перекусом на риболовлі або під час ночівлі у кемпінгу на природі. Зараз все кардинально змінилося, і тушкованка може стати справжнім спасінням для українців.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідомий український кулінар та зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився простим та перевіреним рецептом тушкованки. Кулінар зазначив, що тушковане м’ясо завжди готове до вживання як підігрітим, так і охолодженим. До того ж його можна додавати до картоплі, будь-яких круп чи макаронів.
Інгредієнти:
2 кг курячого м'яса (гомілки, стегна)
1 середня ріпчаста цибуля
1 велика морква
100 г кореню селери
2 лаврові листи
5 горошин чорного перцю
3 горошини духмяного перцю
2 ст. л. солі
Спосіб приготування:
Складіть у каструлю 2 кг курячого м'яса, залийте водою на 3 см вище та доведіть до кипіння. Першу воду злийте, а м’ясо промийте та знову складіть у каструлю.
Після цього потрібно додати очищену цибулю та моркву, розрізані навпіл. Додайте 2 лаврових листи, 5 горошин чорного та 3 горошини духмяного перцю. Залийте м'ясо холодною водою так, аби вона була на 3 см вище. Додайте 2 ст. л. солі, перемішайте. Доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь до середнього. Варіть 40 хвилин, не накриваючи кришкою.
Дістаньте м'ясо курки з каструлі, дайте йому трохи охолонути та за допомогою ножа й виделки акуратно повиймайте з гомілок і стегон всі кістки, хрящі та шкірку. Витягніть з бульйону моркву та цибулю. М’ясо перекладіть знову до каструлі та варіть ще 20 хвилин на середньому вогні.
Підготуйте банки. Поставте їх в духовку на деко та увімкніть розігріватися до 100 градусів. Коли банки стануть гарячими, виймайте їх за допомогою рушника. Паралельно металеві кришки до банок складіть у невеличку каструлю з окропом і кип’ятіть приблизно 10 хвилин.
Викладіть м'ясо та трішки бульйону у кожну банку. Одразу ретельно закручуйте банку кришкою. Коли банки охолонуть, поставте тушкованку в темне прохолодне місце.
Нагадаємо, Євген Клопотенко пішов на серйозний крок заради України: "Це розбурхує"
Раніше Знай писав, Євген Клопотенко показав вид зі свого з вікна і розповів про дивацтва: "Зглузду з'їхав"
Також Знай повідомляв, зірка "МастерШеф" Клопотенко знайшов причину, чому Україну "прийняли" в ЄС вже зараз: "Логіка така..."