Українські військові та волонтери всіма силами наближають перемогу України над росією. Кожен громадянин нашої країни бачить цей солодкий день у снах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле чому б не підготуватися і не зробити смачний напій до величного дня? Звичайно, хочеться чогось незвичайного і такого, щозапам'ятовується. Цим напоєм може бути вино з квіток кульбаби і робиться воно дуже легко.
Спробувавши одного разу, назавжди запам'ятаєш цей смак: незвичний, солодкий, терпкий, злегка тягучий, з нотками квітково-медового пилку і ледь вловимою гірчинкою, що нагадує смак молочного соку, що струмує по зрізу стебла щойно зірваного квітки.
Інгредієнти:
- квіти кульбаб - 1л. банка,
- апельсини 2 шт.,
- лимони 2 шт.,
- родзинки 1,5 ст. л.,
- вода 3 л,
- цукор 500 г.
Спосіб приготування:
- Зібрати квіточки кульбаб при сонячному світлі, коли вони відкриті.
- Скласти їх в літрову банку, пересипавши цукром.
- Коли суцвіття пустять сік, це станеться на 2-3 день, додати склянку холодної кип'яченої води і залишити ще на 3-4 дні.
- З апельсинів і лимонів вичавити сік і покласти родзинки.
- Настій з квіток проціджуємо, додаємо сік цитрусовий з родзинками і доводимо обсяг холодною кип'яченою водою до 3-х літрів. Накриваємо марлею і залишаємо для первинного бродіння.
- Як тільки почалося бродіння ставимо під гідрозатвор.
Спробувати вино можна вже за кілька тижнів, але краще все ж дати вину настоятися 3-4 місяці, тоді колір буде світло-бурштиновим, а смак буде тоншим. В такому випадку зробіть кілька пляшок - одну відкоркуєте на перемогу України, а друга залишиться для Спаса або зустрічі осені. Також можна поберегти вино і до Нового року, щоб літній смак урізноманітнив зимові холоди.
Наливайте і пригощайтеся або пригощайте.
Нагадаємо вам про печиво з дитинства "Сигаретки" з горіховою начинкою: простий рецепт, щоб порадувати себе і діток.
Раніше ми ділилися рецептом ідеальної перловки з м'ясом в горщиках.