Хоча до сезону консервації ще далеко, але все одно хочеться знайти найцікавіші рецепти для своїх закруток. Адже потім, як на зло, нічого не можливо відшукати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому ми готуємо вас вже зараз і пропонуємо ознайомитися з рецептом ароматних і хрустких консервованих огірків в соусі чилі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Вода - 6 склянок(200 мл)
- Кетчуп Чилі - 6 ст. л(з гіркою)
- Цукор - 1 склянка(200 мл)
- Сіль - 2 ст. л (без гірки)
- Перець горошком
- Оцет 9% - 50 мл
- Огірок
СПОСІБ КОНСЕРВАЦІЇ:
Огірки заливаємо холодною водою на години 4. Банки добре промиваємо, стерилізуємо. Кришки прокип'ятити.
РОЗСІЛ
- У банку на дно насипаємо штук 6 перцю горошком, складаємо огірки.
- Як тільки наповнили всі банки, заливаємо їх, повну банку водою (звичайною, не кип'яченою, кімнатної температури). Потім зливаємо з банок в склянку (200 мл), як вийшло 6 склянок, робимо розсіл.
- У воду додаємо: кетчуп 6 ст. л з великою гіркою, сіль, цукор, все добре перемішуємо.
- Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, кип'ятимо хвилин 5.
- Вливаємо оцет і, як закипить, відключаємо. Заливаємо гарячим розсолом, прикриваємо кришками.
- У велику каструлю, на дно кладемо рушник, закладаємо банки, заливаємо теплою водою і стерилізуємо 15 хв, після
закипання. Простерилізовані банки закочуємо і вкутуємо на добу.
Нехай пікантні огірочки радують вас в холодну пору, а небо над головою буде мирним.
Нагадаємо вам про рецепт печінкових оладок з 4 інгредієнтів: підійде на сніданок, вечерю і в бутерброди.
Раніше ми ділилися з вами рецептом залата за копійки з того, що росте під вікном: з кропивою і кульбабами від Алекса Якутова.