Хоча до сезону консервації ще далеко, але все одно хочеться знайти найцікавіші рецепти для своїх закруток. Адже потім, як на зло, нічого не можливо відшукати.

Тому ми готуємо вас вже зараз і пропонуємо ознайомитися з рецептом ароматних і хрустких консервованих огірків в соусі чилі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Вода - 6 склянок(200 мл)
  • Кетчуп Чилі - 6 ст. л(з гіркою)
  • Цукор - 1 склянка(200 мл)
  • Сіль - 2 ст. л (без гірки)
  • Перець горошком
  • Оцет 9% - 50 мл
  • Огірок

Фермер згодував врожай огірків вівцям, кадр з відео
Фермер згодував врожай огірків вівцям, кадр з відео

СПОСІБ КОНСЕРВАЦІЇ:

Популярні новини зараз
Світло повернеться швидше? "Укренерго" розкрили умови, які можуть скоротити графіків відключень Менше бути не може: кому держава гарантує пенсію у 6,1 тис. грн ПриватБанк може залишити без грошей через перекази з картки на картку Нові правила оплати та передачі показників: "Нафтогаз" попередив споживачів
Показати ще

Огірки заливаємо холодною водою на години 4. Банки добре промиваємо, стерилізуємо. Кришки прокип'ятити.

РОЗСІЛ

  1. У банку на дно насипаємо штук 6 перцю горошком, складаємо огірки.
  2. Як тільки наповнили всі банки, заливаємо їх, повну банку водою (звичайною, не кип'яченою, кімнатної температури). Потім зливаємо з банок в склянку (200 мл), як вийшло 6 склянок, робимо розсіл.
  3. У воду додаємо: кетчуп 6 ст. л з великою гіркою, сіль, цукор, все добре перемішуємо.
  4. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, кип'ятимо хвилин 5.
  5. Вливаємо оцет і, як закипить, відключаємо. Заливаємо гарячим розсолом, прикриваємо кришками.
  6. У велику каструлю, на дно кладемо рушник, закладаємо банки, заливаємо теплою водою і стерилізуємо 15 хв, після
    закипання. Простерилізовані банки закочуємо і вкутуємо на добу.

Нехай пікантні огірочки радують вас в холодну пору, а небо над головою буде мирним.

Нагадаємо вам про рецепт печінкових оладок з 4 інгредієнтів: підійде на сніданок, вечерю і в бутерброди.

Раніше ми ділилися з вами рецептом залата за копійки з того, що росте під вікном: з кропивою і кульбабами від Алекса Якутова.