Зовсім скоро Великдень, і пора вже купувати продукти на страви, які ви надумали поставити на святковий стіл. У разі, якщо ви ще не визначилися з рецептами - цей матеріал для вас.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк варіант бюджетної гарячої закуски-двічі запечена картопля. Відмінно підійде для святкового столу, а також, що зараз, в умовах війни найголовніше, неймовірно економно.
По суті, це спосіб приготувати картопляне пюре в милій "човнику". Перше випікання - щоб всередині вона була приємною і ніжною, зовні хрусткою.
Друге випікання потрібно для того, щоб змішати готову картоплю з маслом, сиром, молоком, а також іншими добавками. В якості начинки можна вибрати що завгодно.
В даному рецепті базовий рецепт на шість порцій.
- Картопля - 6 штук;
- Оливкова олія - 12 мл;
- Сіль морська;
- Вершкове масло - 115 г;
- Молоко - 100 г;
- Сметана - 100 г;
- Сир Чеддер - 150 г;
- Зелена цибуля - 100 г;
- Чорний мелений перець - за смаком.
Спочатку поставте духовку до 200 градусів, і можна приступати до етапу приготування. Картопля найкраще брати великого розміру, повністю просушити, і наколоти їх виделкою по всій поверхні. Потім натріть маслом і посипте сіллю.
Картопля кладемо на решітки для духовки, і починаємо запікати, поки не можна буде легко їх проколоти виделкою. Приблизно одна година на це йде.
Далі дайте охолонути вашій страві, розріжте уздовж тонким кулею кожну картоплю, дістаньте м'якоть, щоб вийшли човники.
У миску з картоплею додайте вершкове масло, молоко і сметану і розминайте до тих пір, поки масло не розтопиться і картопля не стане гладким, але з окремими шматочками. Натріть чеддер. Додайте 1 склянку сирої і зеленої цибулі в миску і перемішайте до однорідності. Приправте сіллю і перцем.
Далі наповнюємо човники вашої начинкою, кладемо на деко, посипаємо сиром, і випікаємо до моменту, поки сир не розплавиться. Хвилин 15.
Ваше ласощі готове, і можна приступати до трапези.
Нагадаємо, що рецепт домашньої рубаною ковбаси без оболонки-відмінно впишеться в Великодній кошик
Раніше повідомлялося, що Володимир Ярославський з "МастерШеф" приготував найсмачнішу паску на Великдень
Також, паска з сухофруктами без дріжджів: простий рецепт від Тані Федорищевої на Великдень-2022