Вже в неділю, 17 квітня католики відзначають священне свято Воскресіння Христа - Великдень. Православні ж візьмуться за паски і крашанки за тиждень - 24 квітня.

Звичайно, у кожної господині є свій рецепт пасок, але не всі знають, як зробити білу помазку зверху своїми руками і купують її в магазині. Але ми знайшли для вас особливий рецепт глазурі на желатині без яєць.

Паски / фото: Pixabay
Паски / фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • 3 гр желатину + 25 гр води
  • 25 мл води
  • 60 гр цукру
  • щіпка лимонної кислоти
  • барвники за бажанням

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще
  1. Желатин замочити водою. І залишити на 20 хв набухати. У каструлю додати 25 мл води, цукор і лимонну кислоту.
  2. Постійно помішуючи, довести сироп до кипіння і почекати поки розчиняться всі кристалики цукру.
  3. Далі прибрати з вогню. Сироп не повинен кипіти. Додаємо в гарячий сироп набряклий желатин. Перемішуємо .
  4. Охолоджуємо сироп до теплого стану. Охолоджений сироп збиваємо міксером до пишної світлої маси. Якщо хочете тонкі патьоки на пасці - збивайте поменше.
  5. В процесі збивання можна за бажанням додати будь-який барвник і ароматизатор.

Глазур для паски, фото Знай.uа
Глазур для паски, фото Знай.uа

Глазур не кришиться і не липне. Замість води її можна приготувати на будь-якому соку. Тоді глазур набуде незвичайного відтінку і приємного аромату. Готуйте із задоволенням і смачного.

Нагадаємо про рецепт шоколадної сирної паски у 2022 році: без духовки та без яєць.

Раніше ми повідомляли, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко порадив пекти паски на Великдень з запасом.

Також, нам стало відомо, що в Україні порахували, у скільки обійдеться Великодній кошик у 2022 році.