Вже в неділю, 17 квітня католики відзначають священне свято Воскресіння Христа - Великдень. Православні ж візьмуться за паски і крашанки за тиждень - 24 квітня.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗвичайно, у кожної господині є свій рецепт пасок, але не всі знають, як зробити білу помазку зверху своїми руками і купують її в магазині. Але ми знайшли для вас особливий рецепт глазурі на желатині без яєць.
Інгредієнти:
- 3 гр желатину + 25 гр води
- 25 мл води
- 60 гр цукру
- щіпка лимонної кислоти
- барвники за бажанням
Спосіб приготування:
- Желатин замочити водою. І залишити на 20 хв набухати. У каструлю додати 25 мл води, цукор і лимонну кислоту.
- Постійно помішуючи, довести сироп до кипіння і почекати поки розчиняться всі кристалики цукру.
- Далі прибрати з вогню. Сироп не повинен кипіти. Додаємо в гарячий сироп набряклий желатин. Перемішуємо .
- Охолоджуємо сироп до теплого стану. Охолоджений сироп збиваємо міксером до пишної світлої маси. Якщо хочете тонкі патьоки на пасці - збивайте поменше.
- В процесі збивання можна за бажанням додати будь-який барвник і ароматизатор.
Глазур не кришиться і не липне. Замість води її можна приготувати на будь-якому соку. Тоді глазур набуде незвичайного відтінку і приємного аромату. Готуйте із задоволенням і смачного.
Нагадаємо про рецепт шоколадної сирної паски у 2022 році: без духовки та без яєць.
Раніше ми повідомляли, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко порадив пекти паски на Великдень з запасом.
Також, нам стало відомо, що в Україні порахували, у скільки обійдеться Великодній кошик у 2022 році.