Відомий шеф - кухар і ведушій програми "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво на своїй сторінці в Instagram опублікував простий рецепт ірландського содового хліба, для якого зовсім не потрібні дріжджі.

Зірковий кухар зазначив, що через війну прилавки українських магазинів спорожніли:

«Війна. Росія змусила сидіти українців по підвалах. Десь є гуманітарні проблеми. Так само існує проблема - відсутність дріжджів на прилавках магазину. Якщо борошно ще можна якось знайти, то з натуральною закваскою або дріжджами виникають труднощі», - пише Ектор.

Саме в такі моменти стане в нагоді рецепт ірландського содового хліба, для приготування якого знадобиться всього чотири інгредієнти. Візьміть:

  • 340 г цільнозернового пшеничного борошна;
  • 115 г пшеничного борошна вищого гатунку;
  • 400 г так званого "buttermilk". Мається на увазі сироватка, хоча підійде будь-яка кисле середовище - вино, оцет, лимонна кислота, розведена у воді;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1,5 ч. л. соди.

Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти в мисці, додайте туди кисле молоко і перемішайте. Потім липку масу викладіть на посипаний борошном килимок і ще трохи помісіть тісто. Робіть це не дуже старанно, щоб не посилити реакцію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Зазвичай такий хліб випікають в круглій формі, краї якої перед цим змащують маслом і посипають борошном. Однак можна для цього використовувати також деко.

Покладіть тісто у форму, зробіть два надрізи у формі хреста і накрийте кришкою. Після цього поставте в духовку, розігріту на 220 градусів, на 30 хвилин. Після зніміть кришку і випікайте ще 15 хвилин у такому стані. Перед вживанням дайте хлібу охолонути.

Ектор Хіменес-Браво попереджає, що такий хліб не зберігається довго. Його головне призначення - нагодувати.

Нагадаємо, що зірка "Мастершеф" Вова Ярославський підказав рецепт, який замінить хліб в польових умовах.

Читайте також, що Євген Клопотенко дав рецепт легкої страви з рису.