Відомий український кулінар Володимир Ярославський розповів, як швидко виростити дріжджі. Рецепт, який врятує вас в період війни.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНовий пост був опублікований на офіційному акаунті проекту "МастерШеф", де раніше регулярно публікували новини про шоу. Зараз воно стоїть на паузі, у зв'язку з відомими всім причинами, і в акаунті дають важливі поради, які допоможуть вижити в "польових умовах".
В Україні вже практично місяць йде війна, і дріжджі стали дефіцитним продуктом, адже багато хто почав випікати вдома хліб, якого на прилавках в супермаркетах теж немає.
"Виходом може бути опара для хліба або здоби на дуже невеликій кількості дріжджів, що робить вироби більш корисними. Читайте рецепт розмноження дріжджів від судді " - йдеться в повідомленні під постом.
Інгредієнт:
- 1 г сухих дріжджів (якщо старі-беріть 2 г, якщо свіжі-3 г);
- 100 г цільнозернового борошна;
- 100 г білого звичайного борошна;
- 200 мл води кімнатної температури;
- Щіпка цукру.
У 50 г теплої води потрібно розчинити дрібку цукру і дріжджів, після чого залишити суміш приблизно на 15-20 хвилин. В цей час дріжджі активуються.
Далі додаємо решту воду кімнатної температури, борошно, і добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
Помістити масу у велику ємність, наприклад пластикове відро. Тримати або при кімнатній температурі – поки не «підніметься», або поставити в холодильник, прикрити нещільно кришкою і чекати приблизно добу. Опара вдалася, коли тісто піднялося, і починає трохи падати.
В кінці потрібно додати до неї нової суміші борошна і води 100/100 г, перемішати і поставити в холодильник під кришку зберігатися.
Нагадаємо, що загальна мобілізація: кого з українців закличуть на передову наступним
Раніше повідомлялося, що Parimatch припиняє роботу в Росії. Насправді немає
Також, в Франкфурті діти вибігли на футбольне поле, щоб підтримати Україну