Цей рецепт безумовно підніме вам настрій. Ви навчитеся готувати гарбузовий хліб без борошна, а це означає, що він не тільки корисний, але і з ним складно буде набрати зайву вагу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВиявляється, що хліб можна випікати не тільки з традиційних інгредієнтів, і з гарбуза. Дуже підходящий варіант для тих, хто сидить на дієті, але не може позбутися звички їсти хлібобулочні вироби.
Готується ця випічка без борошна, і має неймовірний смак і аромат. Також, що є бонусом - вона присмачена різними спеціями.
Найкраще взяти свіжий гарбуз, але, при бажанні можна замінити консервоване пюре.
Вам знадобляться наступні продукти:
- Гарбуз - половинка;
- Вівсянка - пара склянок;
- Кленовий сироп або мед - півсклянки;
- Великі яйця - пара штук;
- Оливкова олія - пара столових ложок;
- Харчова сода - чайна ложка;
- Кориця - три чверті чайної ложки;
- Змішані в рівних частинах спеції (мускатний горіх, гвоздика, імбир, запашний перець) - чайна ложка.
Потрібно взяти великий ніж, і розділити гарбуз на дві частини. Шкірку можна не знімати, але видаліть насіння. Після цього кожну половинку потрібно вирішувати надвоє, і покласти шматки на деко. Побризкайте на них оливкову олію і розітріть по всій поверхні, крім шкірки.
Випікати потрібно близько 20 хвилин з одного боку, і ще 20 з іншого. При цьому, якщо у вас відразу є готове пюре - можна пропустити всі ці кроки.
З гарбуза треба зняти шкірку, і порізати половинки на ще більш дрібні шматки, після чого відправити в блендер.
У вас повинно вийти пюре.
Після всіх перерахованих вище дій покладіть перед собою формочку для випікання. Відміряйте таку кількість пергаментного паперу, щоб вона охоплювала дно і бортики форми. Виріжте прямокутник відповідного розміру. На дно потрібно постелити пергамент, а також охопити бортики.
Тепер можна приступити до найцікавішого - тісто.
У чашу блендера треба покласти пару склянок пюре, а іншу частину заморозити для інших рецептів. Туди ж кидаємо вівсянку, кленовий сироп або мед, корицю, спеції, яйця і соду. Починаємо перемішувати. Потім маса стане гладкою, а пластівці рівномірно розподіляться.
Виливаємо тісто в форму, і відправляємо в духовку. Через півгодини потрібно накрити її фольгою, і запікати ще близько півгодини.
Нагадаємо, що заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів
Раніше повідомлялося, що еарижская рецептура? Українець у супермаркеті хотів відчути себе французом, але в багеті знайшов бите скло
Також, ціна злетіла до 50 грн: українцям показали, де можна дешево купити гречку.