Цей рецепт безумовно підніме вам настрій. Ви навчитеся готувати гарбузовий хліб без борошна, а це означає, що він не тільки корисний, але і з ним складно буде набрати зайву вагу.

Виявляється, що хліб можна випікати не тільки з традиційних інгредієнтів, і з гарбуза. Дуже підходящий варіант для тих, хто сидить на дієті, але не може позбутися звички їсти хлібобулочні вироби.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео
Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Готується ця випічка без борошна, і має неймовірний смак і аромат. Також, що є бонусом - вона присмачена різними спеціями.

Найкраще взяти свіжий гарбуз, але, при бажанні можна замінити консервоване пюре.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Вам знадобляться наступні продукти:

  • Гарбуз - половинка;
  • Вівсянка - пара склянок;
  • Кленовий сироп або мед - півсклянки;
  • Великі яйця - пара штук;
  • Оливкова олія - пара столових ложок;
  • Харчова сода - чайна ложка;
  • Кориця - три чверті чайної ложки;
  • Змішані в рівних частинах спеції (мускатний горіх, гвоздика, імбир, запашний перець) - чайна ложка.

Потрібно взяти великий ніж, і розділити гарбуз на дві частини. Шкірку можна не знімати, але видаліть насіння. Після цього кожну половинку потрібно вирішувати надвоє, і покласти шматки на деко. Побризкайте на них оливкову олію і розітріть по всій поверхні, крім шкірки.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео
Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

Випікати потрібно близько 20 хвилин з одного боку, і ще 20 з іншого. При цьому, якщо у вас відразу є готове пюре - можна пропустити всі ці кроки.

З гарбуза треба зняти шкірку, і порізати половинки на ще більш дрібні шматки, після чого відправити в блендер.

У вас повинно вийти пюре.

Після всіх перерахованих вище дій покладіть перед собою формочку для випікання. Відміряйте таку кількість пергаментного паперу, щоб вона охоплювала дно і бортики форми. Виріжте прямокутник відповідного розміру. На дно потрібно постелити пергамент, а також охопити бортики.

Тепер можна приступити до найцікавішого - тісто.

Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео
Гарбузовий хліб, фото: скріншот з відео

У чашу блендера треба покласти пару склянок пюре, а іншу частину заморозити для інших рецептів. Туди ж кидаємо вівсянку, кленовий сироп або мед, корицю, спеції, яйця і соду. Починаємо перемішувати. Потім маса стане гладкою, а пластівці рівномірно розподіляться.

Виливаємо тісто в форму, і відправляємо в духовку. Через півгодини потрібно накрити її фольгою, і запікати ще близько півгодини.

Нагадаємо, що заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів

Раніше повідомлялося, що еарижская рецептура? Українець у супермаркеті хотів відчути себе французом, але в багеті знайшов бите скло

Також, ціна злетіла до 50 грн: українцям показали, де можна дешево купити гречку.