Рецепт приготування шпротів з дрібної риби надав телеграм-портал домашня консервація: варення і заготовки.

Як відомо, шпроти - це різновид копченої риби для яких використовується невеликі тушки від семи до дванадцяти сантиметрів.

Шпроти, скріншот: Youtube
Шпроти, скріншот: Youtube

У Радянському Союзі виробництво цих консерв стало масовим і займалися цим переважно країни Прибалтики. Виявляється, банку шпрот можна закатати в домашніх умовах, що зробить їх смачніше. Дотримуйтесь простих рекомендацій.

Домашні шпроти, кадр з відео
Домашні шпроти, кадр з відео

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще
  1. Рибу треба очистити від луски, видалити нутрощі, голови, плавники і хвости, тушки промити. На дно каструлі (або скороварки) треба покласти шар цибулі, нарізаного кільцями, на нього посолені тушки. Укласти таким чином три-чотири шари, але при цьому заповнити каструлю не більше ніж на 2/3 обсягу.
  2. Додати запашний перець, лавровий лист, залити рослинним маслом, оцтом і сухим білим вином або водою.
  3. На 1 кілограм риби потрібно 200 грамів цибулі, 100 — масла, 50-9-процентного оцту і 150 грамів сухого вина або води, спеції і сіль за смаком.
  4. Гасити на слабкому вогні під щільно закритою кришкою протягом трьох — п'яти годин (в скороварці 1-1,5 години).

Нагадаємо, заміна шкідливому майонезу: готуємо ніжний соус для салатів і бутербродів

Як повідомляв Знай.uа, плюшки, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю

Також портал Знай.uа писав, соковиті котлетки за бабусиним рецептом: відчуйте смак щасливого дитинства

Також портал Знай.uа повідомляв рецепт повітряних булочок, які тануть у роті: простий рецепт солодощі до чаю. Напевно кожен любить пити гарячий і ароматний чай холодними зимовими вечорами. Але яке чаювання без смачного десерту.