Нутриціолог Надія Пахірко розповіла, що сіль для організму не так шкідлива, як думають багато людей. Спеціалістка на своїй сторінці в instagram назвала найкорисніші види солі, які мають багато корисних речовин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНадія Пахирко запевнила, що сама сіль не шкідлива для організму. Шкідливо тільки її регулярне вживання протягом тривалого часу і в надмірних кількостях. Безпечна денна норма солі становить не більше 5 грамів.
Сіль екстра. Вона буває дрібної і вибіленої. В обох випадках проходить багато етапів обробки, через які сіль втрачає багато корисних речовин.
⠀
Кам'яна кухонна сіль. На думку Пахірко це найшкідливіший вид солі, оскільки її витягують з-під землі і вона має багато домішок. Очищення проводиться за допомогою хімічної обробки.
⠀
Йодована. Відзначається, що йод додається спеціально, і велика його частина випаровується при термічній обробці.
⠀
Морська. Даний вид солі отримують за допомогою випаровування морської води. Містить 98% хлориду натрію і 2% корисних мінеральних речовин.
Гімалайська сіль. На думку експерта це найкращий вид солі, оскільки вона домагається вручну в Гімалаях на території колишнього океану. Відзначається, що сіль просушують на сонці і не піддають ніяким процесам. Також вона багата на корисні речовини - від 70 до 85 елементів.
Раніше Знай писав, ідеальний сніданок для всієї родини: рецепт пишних оладок на кефірі від Івана Геруна.
Нагадаємо, мандариновий мармелад в домашніх умовах: швидкий рецепт, який продовжить святковий настрій.
Також ми писали, соковиті і ароматні домашні чебуреки: найпростіший рецепт, який під силу кожному.