Цього разу прийшов час розібратися з дуже цікавою традиційною стравою української кухні - гречаниками. Такі котлетки з гречки і фаршу можна робити, коли прості котлети вже набридли або просто для різноманітності. У нас з'явився надзвичайно смачний рецепт гречаників, для якого потрібні звичайнісінькі продукти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цей рецепт стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу, де кухарі-аматори діляться своїми особистими способами приготування.
Що нам потрібно: 500 гр філе (можна філе індички, а можна куряче), 150 гр гречаної крупи, 2 яйця, 2 цибулини, 200 гр томатного соусу, сіль, перець - за смаком, борошно для панірування, рослинне масло для обсмажування.
Покрокова інструкція з приготування:
1. Гречану крупу перебрати, вимити. Всипати в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Остудивши.
2. М'ясо пропустити через м'ясорубку з однією цибулиною.
3. Додати в фарш яйця, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити.
4. З'єднати м'ясний фарш з гречкою, знову добре перемішати.
5. З фаршу сформувати котлети, запанірувати їх в борошні і обсмажити отримані гречаники на рослинній олії з двох сторін до золотистої скоринки.
6. Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору.
7. Влити томатний соус і прогріти. Домашній томатний соус можна замінити покупним томатним соусом або томатною пастою, розведеною з водою в співвідношенні 1:1.
8. У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою і довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин.
9. Гречаники, приготовані за цим рецептом, виходять апетитними, ситними і дуже смачними.
Раніше повідомляли, ідеальний сніданок для всієї родини: рецепт пишних оладок на кефірі від Івана Геруна.
Як повідомляв Знай.uа, найлегший рецепт "української" настоянки - fишенька додає делікатності і посмішки на обличчях.
Знай.uа писав, рецепт багатошарового шоколадного торта "Спартак": порадуйте близьких ласощами до солодкого столу.