Юрій Ковриженко - відомий амбасадор української кухні в світі, він став першим українським шеф-кухарем, який потрапив до лав престижного кулінарного ордену Disciples Escoffier International. В ефірі шоу «Твій день» на телеканалі 1+1 Юрій приготував хек з буряком та гранатовим соусом і шоколадний фондан з гострим васабі.

«Тиждень оригінальних рецептів продовжив кухар, у якого експерименти в крові. Юрій Ковриженко з’єднає, здавалося б, непоєднувані інгредієнти. Хек з буряком та гранатовим соусом, і шоколадний фондан з гострим васабі! Що з цього вийде – дивіться самі», - пропонують на каналі.

Для приготування хека в соусі наршараб та полентою необхідно:

  • 5 шт. філе хека,
  • 5шт. буряка відвареного,
  • 1 зубчик часнику,
  • 2 шт. яблука,
  • 250 грамів поленти,
  • Літр молока, 100грамів твердого сиру, 50 грамів вершкового масла,
  • Пучок зелені,
  • Соус наршараб,
  • олія.

Як готувати:

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Буряки нарізати, викласти в форму для запікання, поперчити і посипати тертим сиром. Зверху викласти філе хека, залити соусом наршараб і запікати, додавши чавлений часник.

Для фондану з морозивом і васабі потрібно:

  • 400 грамів пломбіру,
  • 185 грамів чорного шоколаду,
  • 125 грамів вершкового масла,
  • 100 грамів кореня імбиру,
  • 85 грамів борошна,
  • 50 грамів цукрової пудри,
  • 30 грамів васабі,
  • 5 шт. яєць,
  • Ягоди для декору.

Підтануле морозиво змішати з васабі (хріном). Шоколад розтопити і змішати з маслом, борошно змішати з цукровою пудрою, сухими інгредієнтами і яйцями. Випікати у формочках.

Знай.uа нагадує: Печена картопля і морквина по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері. ирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф".

Також Знай.uа писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки в яйцях".

Крім того, фаршировані буряки, бурякове карпачо та смаколик часів Київської Русі від шеф-кухаря Юрія Ковриженка – "Цій страві 1000 років".