У новій авторській рубриці "Танцюй і готуй" програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" відомий кулінар і ведучий Григорій Герман ділиться унікальними рецептами до вашого столу. Експерт розповів, як приготувати звичайну печінку, щоб вона стала вашою улюбленою стравою.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля приготування повноцінного страви з печінкою знадобляться:
- Теляча печінка - 350 г;
- Цибуля - 2 шт;
- Борошно – 1 ст. л;
- Коньяк - 50 мл;
- Бальзамічний оцет - 200 мл;
- Масло рослинне;
- Молоко - 500 мл;
- Кукурудзяна крупа - 200 г;
- Сметана 2 ст. л;
- Цедра половини лимона;
- Сіль і перець.
Довести молоко до кипіння і додати кукурудзяну крупу. Ретельно перемішати і готувати протягом 3-5 хвилин. Дати каші трохи охолонути, а після додати сметану, цедру лимона і сіль.
Поставити сковороду на вогонь і додати масло. Поки сковорода нагрівається, подрібнити цибулю. Карамелізувати його до золотистого кольору і пересипати в окрему миску.
Нарізати печінку смужками близько 1 см.панірувати смужки в борошні і обсмажити на сковороді, де готувався цибулю. Далі відправити в печінку цибулю і залити коньяком. Обережно підпалити печінку запальничкою і дати алкоголю випаруватися. Залити печінку бальзамічним оцтом, додати сіль і перець за смаком.
Подавати печінку на подушці з кукурудзяної каші. За бажанням додати зелень або Мікрогрін. Приємного апетиту!
Нагадаємо, що рецепт картопляних котлет без яєць: як швидко приготувати смачну страву, щоб недорого нагодувати всю сім'ю
Раніше повідомлялося, що доак звичайну курочку перетворити на смачний обід або вечерю: Костянтин Грубич підказав, чим краще фарширувати м'ясо
Також, вкусний тортик з сиру і тропічних фруктів за 3 хвилини: готується без борошна і навіть без духовки