Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич зустрівся з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, щоб приготувати свинячі ребра з томленими сливами.

Новий ролик був опублікований в YouTube- каналі Костянтина Грубича, де він регулярно радує шанувальників новим рецептом.

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

Для приготування свинячих ребер з томлінними сливами вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Свинячі реберця необрізані-5 кг;
  • Сливи сушені-2 кг;
  • Томатний сік-3 л;
  • Мед-500 г;
  • Сіль-2 ст. ложки;
  • Перець чорний мелений-3 ч. ложки;
  • Масло рослинне – 100 г;
  • Цибуля-5 шт.

У Кіровоградській області це блюдо вважається святковим, і багато сімей готують їх на Різдво. Для м'яса зі сливами найкраще взяти не обрізані жирні ребра молодої Свині, а також сушені сливи.

Популярні новини зараз
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

Спочатку необхідно посмажити на соняшниковій олії ребра молодої свинини, після чого в каструлю викласти кулями сушені на диму сливи і ребра, а зверху, або ж між кулями пасерований до золотистого кольору цибулю. Блюдо залити соусом з томатного соку, меду, солі і перцю.

Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео
Костянтин Грубич, фото: скріншот з відео

Все це далі випікаємо в духовці або ж в печі при високій температурі, однак, не менше півгодини. Тоді все вийде як треба.

Після цього блюдо готове, і коли воно охолоне, то можна приступати до трапези.