Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич зустрівся з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, щоб приготувати свинячі ребра з томленими сливами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНовий ролик був опублікований в YouTube- каналі Костянтина Грубича, де він регулярно радує шанувальників новим рецептом.
Для приготування свинячих ребер з томлінними сливами вам знадобляться наступні інгредієнти:
- Свинячі реберця необрізані-5 кг;
- Сливи сушені-2 кг;
- Томатний сік-3 л;
- Мед-500 г;
- Сіль-2 ст. ложки;
- Перець чорний мелений-3 ч. ложки;
- Масло рослинне – 100 г;
- Цибуля-5 шт.
У Кіровоградській області це блюдо вважається святковим, і багато сімей готують їх на Різдво. Для м'яса зі сливами найкраще взяти не обрізані жирні ребра молодої Свині, а також сушені сливи.
Спочатку необхідно посмажити на соняшниковій олії ребра молодої свинини, після чого в каструлю викласти кулями сушені на диму сливи і ребра, а зверху, або ж між кулями пасерований до золотистого кольору цибулю. Блюдо залити соусом з томатного соку, меду, солі і перцю.
Все це далі випікаємо в духовці або ж в печі при високій температурі, однак, не менше півгодини. Тоді все вийде як треба.
Після цього блюдо готове, і коли воно охолоне, то можна приступати до трапези.