Журналіст та ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич, який ділиться простими рецептами смачних страв на своєму каналі в YuoTube, показав, як приготувати салат з плавлених сирків.

"Салат "Білочка", він же "Єврейський", він же із плавлених сирків тощо. Може ще є варіації назв давнього-предавнього рецепту, який настільки увійшов у наше гастрономічне буття, що й увагу до себе не привертає. Подивіться, пригадайте, може комусь це буде не відома досі диковинка. Класна, між іншим, як не поглянь. У сенсі - смачна дуже. Хоча не корисна, тяжка для шлунку. Якщо їсти щодня. А раз-два на сезон - саме те.", - пише він. Костянтин Грубич

Салат з плавлених сирків від Костянтина Грубича, кадр з відео
Салат з плавлених сирків від Костянтина Грубича, кадр з відео

Салат з плавлених сирків від Костянтина Грубича, кадр з відео
Салат з плавлених сирків від Костянтина Грубича, кадр з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще
  • Плавлені сирки (але не сирний продукт!) - 3 шт.;
  • Яйця - 2 шт.;
  • Часник - 3-4 зубці;
  • Майонез - 3 столові ложки;
  • Твердий сир - 50 г.

Приготування:

Салат готується дуже просто, але важливо обрати якісний плавлений сирок. Спершу натріть твердий сир для посипки і відкладіть його вбік. Тепер на тій же дрібній тертці натріть плавлений сирок. Щоб сирки краще натерлися, їх бажано потримати в холодильнику або й в морозилці.

Салат з плавлених сирків від Костянтина Грубича, кадр з відео
Салат з плавлених сирків від Костянтина Грубича, кадр з відео

Далі натріть кілька зубчиків часнику на свій смак. На три сирки можна взяти 3-4 середніх зубчики часнику, радить Грубич. Завчасно зварити яйця і також потерти їх. Все добре вимішати разом.

Тепер сформуйте з приготованої маси кульки і обваляйте їх у натертому твердому сирі. Виходять такі собі "їжачки", які виглядатимуть дуже привабливо на святковому столі.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір

Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості