У спецпроекті" Жахливо смачно " ТСН після кулінарної експедиції за найдивнішими стравами української кухні показала
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це прес-служба телеканалу "1 + 1" розповіла спеціально для "Знай.ІА".
Рецептом Національної Подільської страви поділився місцевий житель Дмитро-історик за фахом і кухар за покликанням. За його словами, ця страва відома на Поділлі вже тисячу років. Рецепт придумали, тому що раніше в році було 200 пісних днів, тому рибна ковбаса була замінником буденного страви.
"Ковбаси бували з таких продуктів, про які ви ніколи б не подумали: це горох, гречка. Екстравагантні рецепти 16-18 століття. Ковбасу робили з раків в річках, з креветок на морі", - розповів Дмитро.
Інгредієнт:
- Філе жирної риби-700 г
- Цибулина - 1 шт.
- Вершки-50 мл.
- Молоко-500 мл.
- Черева свиняча – важливо, щоб не була тонкою) - 1 м.
- Олія соняшникова-20 мл.
- Сіль, перець на смак.
Приготування:
Для приготування рибної домашньої ковбаси в сюжеті взяли білий амур. Рибу треба очистити від шкіри і кісток, нарізати дрібними кубиками. Цибулину дрібно нарізати і обсмажувати на сковороді до появи золотистої скоринки. Потім філе риби слід змішати з цибулею. Суміш змішати, потроху вливаючи вершки, до появи однорідної клейкої субстанції. Додати до фаршу на свій смак перець і сіль.
Начинити ковбаски приготованим фаршем, покласти їх в каструлю з теплим молоком і тримати 10 – 15 хвилин. Потім зробити кілька проколів в кишці зубочисткою або виделкою. Сковороду змастити маслом і обсмажувати до готовності протягом 15 хвилин. Смак страви подібний рибної котлеті і фаршированої риби, але з ніжним, вершковим післясмаком.
Оцінка страви дієтологом
Експерт-дієтолог такий рецепт високо оцінила, адже риба - це джерело багатьох вітамінів і мікроелементів, потрібних організму. Однак вона радить менше смажити і більше тушкувати, готувати на пару. В такому випадку блюдо буде мати близько 300 ккл.
Більш того, якщо ви хочете зупинити розвиток серцево-судинних хвороб, ВООЗ радить споживати 2-3 страви з жирної маслянистої риби в тиждень. Це джерело незамінного білка, фосфору, кальцію.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал " Знай.ua",
Також " Знай.ua " писав,