Домашній зефір з інжиру і грейпфрута не тільки красивий, але і неймовірно смачний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом домашнього зефіру з інжиру і грейпфрута поділився телеграм-канал "від салатів до десертів".
Інгредієнти:
- 250 г інжиру (пробити блендером)
- 50 г соку грейпфрута
- 0,5 ч. ложки цедри грейпфрута
- 150 г цукру
- 50 г інвертного сиропу
- 10 г агару
- 65 г білка
- щіпка лимонної кислоти
Приготування:
Для зефіру інжир краще брати зрілий. У сотейник з товстим дном кладемо пюре інжиру, наливаємо сік грейпфрута (апельсина або мандарина на ваш вибір), інвертний сироп. Насипаємо цукор, агар і додаємо цедру, ставимо варити.
Як тільки сироп закипів-засікаємо 4 хвилини і ставимо збивати білок з лимонкою до пишної піни. Сироп повариться протягом 4 хвилин і звичної ниточки не буде, в сироп можна додати краплю фіолетового барвника. Після того як пройшло 4 хвилини, тонкою цівкою вливаємо сироп в білок і продовжуємо збивати ще пару хвилин.
Перекладаємо масу в заздалегідь приготований кондитерський мішок з вашої улюбленої насадкою і формуємо красиві зефірки. Сушимо зефірки 24-48 годин - це буде залежати від вологості у вас вдома. Після склеюємо половинки між собою і обвалюють в цукровій пудрі.
Нагадаємо,
Як повідомляв портал " Знай.ua",
Також " Знай.ua " писав,