Якщо немає духовки, а хочеться спекти ароматний домашній хліб - рішення є. Таку випічку можна приготувати й на звичайній сковорідці. Дотримуйтесь правил і у вас вийде чудовий повітряний та м'який хлібець!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Борошно - 500 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Дріжджі - 1 ч. л. (можна трішки більше)
- Кефір - 150 г (кімнатної температури)
- Тепла вода - ~ 150-180 г
- Олія рослинна - 2 ст. л.
Приготування:
Замісіть тісто, воно повинно бути дуже м'яким і навіть по початку липнути до рук. Тому кількість води може трохи різнитися в залежності від якості борошна і консистенції кефіру.
Тепер ставимо готове тісто в тепло, після першого підйому обминаємо, після другого - перекладаємо в сковороду і залишаємо ще на 20 хвилин під кришкою. Потім випікаємо протягом 1 години на найслабшому вогні під кришкою, не піднімаючи її.
Тоді перевертаємо і допікаємо з другої сторони ще протягом 20 хвилин. Хліб можна загорнути в рушник, щоб став ще м'якшим, а можна їсти одразу - так він буде хрустким зовні і м'яким всередині.
Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube
Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір
Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості