Картопля рьошті популярною стравою швейцарської кухні. Використовується як гарнір до інших страв, смаком та зовнішнім виглядом дещо нагадує деруни.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти: ᅠ
- 1 кг картоплі
- 120 г вершкового масла
- сіль за смаком ᅠ
Приготування:
ᅠ
Картоплю нарізаємо на великі шматки (на 4-6 частин кожну картоплину). Кладемо в каструлю. Заливаємо окропом, ставимо на вогонь і варимо до напівготовності, 5-6 хвилин після закипання. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути до такої міри, щоб її можна було брати руками.
ᅠ
Поки остигає картопля, розтоплюємо половину вершкового масла. Картоплю тремо на велику тертку. У сковороді або сотейнику розігріваємо на середньому вогні 1 ст. л. рослинної олії. Вкладаємо натерту картоплю в три шари, кожен солимо на свій смак і поливаємо вершковим маслом.
Зверху по периметру розкладаємо нарізане на шматочки вершкове масло, що залишилося. Смажимо на середньому вогні до рум'яної скоринки знизу, близько 5-6 хвилин. Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку ще 5-6 хвилин. Готовій картоплі даємо постояти в сковороді 5-7 хвилин, потім перекладаємо на тарілку, нарізаємо і подаємо.
Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube
Як повідомляв портал "Знай.ua", ароматний яблучний пунш, щоб зігрітись взимку: рятівний рецепт у мороз. Ідеальний напій, який легко зігріє у зимовий вечір
Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості
ᅠ