Оселедець в банці - рецепт, який за своєю простотою під силу абсолютно кожному. Для приготування цієї закуски крім самого оселедця потрібна трилітрова скляна банка та спеції для маринування.

Щоб вийшло смачно спершу потрібно придбати свіжий якісний оселедець, або ж свіжоморожений. Вдома його потрібно ретельно промити під протічною водою. Маринувати також можна у будь-якому зручному посуді.

Інгредієнти для розсолу:

  • 2 літри води
  • 6 столових ложок солі
  • 2 столові ложки цукру
  • перець горошком і лавровий лист.

Оселедець, фото: кадр з відео
Оселедець, фото: кадр з відео

Оселедець, кадр з відео
Оселедець, кадр з відео

Приготування:

У воду додати всі складники для приготування маринаду. Довести його до кипіння і остудити. Промитий оселедець кладемо в банку, не потрібно відділяти голову та хвіст. У трилітрову банку може поміститися від 3 до 5 рибин.

Популярні новини зараз

Так проникливо і щиро на "Голосі країни" ще не співали: Тіна Кароль і Дорофеєва ледь тримаються

Померла радистка Кет з "Сімнадцяти миттєвостей весни"

Ніну Матвієнко позбавив пенсії режим Януковича: "Я грошей не бачила"

Реакція була миттєвою: маленька українка заспівала "солов'їною" посеред торгового центру

Показати ще

Тепер заливаємо їх готовим маринадом. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Через три дні ніжний малосольний оселедець буде готовим. Чим більше він лежить у розсолі, тим більше стає схожим на рибку справжнього бочкового засолу. Ідеально підійде для шуби та інших салатів.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву

Також "Знай.ua" писав, салат "Вінегрет" з яблуком та йогуртом: легкий рецепт для підтримання фігури у формі. Така комбінація складників надасть салату легкості