Журналіст та ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич показав, як приготувати улюблене тістечко з дитинства "Картопля".

Відеорецепт приготування десерту розміщено на каналі Костянтина Грубича в YouTube.

"Щоб не сумувати за минулим дитинством і юністю вирішив відновити спогади у себе на кухні і на другий же день приготував легендарну картошку. Вперше у житті. І вийшло бомбезно! Якщо навіть у такого невміхи (порівняно із господинями-плясківницями) як я вийшло класно, то у майстрів і майстринь вийде ще краще. Я вам даю лише натяк, сигнал! Тому вперед!", - поділився він. Костянтин Грубич

Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео
Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео

Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео
Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео

Популярні новини зараз

У Росії підтвердили, що до кордонів України рухаються їх танки, БМП та "Іскандери"

Оля Полякова поділилася ідеальним блюдом для тих, що худнуть: ПП-млинці зі шпинатом під соусом бешамель

Блаженніший Святослав втратив маму після тривалої хвороби: інформація про прощання

Лікар показав українцям, як заражається більшість людей: "Антитіла не назавжди"

Показати ще

Інгредієнти:

  • 300 г здобних сухарів
  • 125 мл молока
  • 150 г цукру
  • 50 г волоських горіхів
  • 2 ст. ложки какао-порошку
  • 150 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки коньяку

Для посипки:

  • 2 ст. ложки какао
  • 1 ст. ложка цукрової пудри.

Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео
Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео

Приготування:

Спершу подрібніть сухарі або печиво на свій смак. Перемеліть їх та волоські горіхи за допомогою блендера або кухонного комбайна. Далі потрібно змішати цукор з какао, залити їх молоком та поставити у каструльці на вогонь.

Помішуючи вінчиком, довести масу до кипіння - цукор має розчинитися. Як тільки молоко починає закипати, знімаємо суміш з вогню і вводимо туди масло. Масло має розчинитися повністю, але не потрібно, щоб воно кипіло.

Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео
Костянтин Грубич приготував печиво "Картопля", кадр з відео

Далі даємо коньяк, перемішуємо і заливаємо цією сумішшю подрібнені сухарі. Ретельно вимішати і залишити остигати. Якщо тісто надто м’яке і розсипається, потрібно залишити його постояти ще деякий час, доки воно не стане пластичним.

Після цього можна формувати руками "картоплинки", притрусивши їх за бажанням пудрою. Їсти таке печиво рекомендується після того, як воно трохи постоїть в холодильнику. Але якщо зовсім немає терпіння - то можна скуштувати й одразу.

Нагадаємо, Костянтин Грубич поділився рецептом яскравої запіканки з риби та картоплі: "Придумав миттєво". Відеорецепт приготування страви розміщено на його каналі в YouTube

Як повідомляв портал "Знай.ua", Грубич показав, як готувати різдвяну підливу із сушених грибів: до вареників і каш на Святвечір. Костянтин Грубич показав універсальну страву

Також "Знай.ua" писав, 5 смачних закусок: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.