Здається, що без кавоварки смачної кави вдома не зробити? Дурниці. Все, що тобі потрібно – трохи терпіння, любов до експериментів та пара звичних кухонних помічників на кшталт турки, віночка чи гейзерної кавоварки.

І так, можна навіть без цього — було б бажання.

Кава, фото: Знай.ua
Кава, фото: Знай.ua

Еспресо: підбадьорливий старт

Класичний еспресо в ідеалі вимагає дев'яти бар тиску і тонко меленої кави. Але якщо під рукою немає кавоварки, не біда. шипіння - сигнал, що можна наливати.

Інший варіант - дріп-метод. Це коли гаряча вода повільно проливається через каву в фільтрі. душею.

Популярні новини зараз
Вимагайте перерви: при якій температурі заборонено працювати в Україні Отримають бронювання на всіх співробітників: кому надали масштабний захист від мобілізації Пенсію можна збільшити в рази навіть без додаткового стажу: українцям підказали лайфхак Штраф за автомобільний відеореєстратор: кому загрожує і що робити
Показати ще

Кава, еспресо фото: Знай.ua
Кава, еспресо фото: Знай.ua

Раф: вершковий затишок

Раф – це коли кава вирішує обіймашки. М'який, оксамитовий, трохи солодкий — і чудово піднімає настрій. Щоб приготувати його вдома, завари спочатку еспресо чи міцну каву. Окремо підігрій вершки - не кип'ятити, просто доведи до температури близько 65 градусів. Додай ванільний цукор - він розкриває смак, ніби ти в кав'ярні з каміном та пледом. Потім все це потрібно збити: віночком, капучінатором або навіть звичайним занурювальним блендером. Головне - домогтися легкої, шовковистої піни. З'єднай її з кавою, прикрась за смаком корицею, і насолоджуйся моментом.

Цей напій особливо гарний у дощовий вечір, коли хочеться тепла та чогось затишного. А якщо додати краплю сиропу – ванільного, карамельного чи навіть кокосового – буде взагалі як у найкращих будинках Лондона та Парижа.

Кава, раф, фото: Знай.ua
Кава, раф, фото: Знай.ua

Латте: Легкість буття

Латте – це ніжність, розлита у чашці. Основне тут – правильне молоко. Його має бути в рази більше, ніж кава, тому відразу готуй не менше 200 мл. Підігрів до температури не вище 65 градусів, інакше молоко втратить свою природну насолоду. Збий до легкої піни — можна тим же віночком, а якщо під рукою френч-прес, використовуй його: пару рухів вгору-вниз — і молочна піна готова.

Далі акуратно заливаєш молоко у каву, намагаючись зберегти шари. Виходить гарний напій з м'яким смаком та легким ароматом – відмінний варіант для неспішної ранку чи денної перерви. До речі, ніхто не забороняє додати туди трохи сиропу чи посипати какао. Все у твоїх руках.

Кава, лате, фото: Знай.ua
Кава, лате, фото: Знай.ua

Нагадаємо про рецепт начос із цвітної капусти: здорове харчування може бути дуже смачним.

Раніше ми повідомляли про малосольні кабачки: готуються легко, а їсти можна вже за дві години.