Кава – це напій, без якого багато людей не уявляють собі ранок. Вона дає нам енергію, підвищує концентрацію та покращує настрій.

Кава, скріншот: YouTube
Кава, скріншот: YouTube

Хоча кава багата на антиоксиданти та позитивно впливає на наше здоров'я, ми можемо додатково посилити її властивості, повідомляє Interia Kobieta. Просто додайте дві популярні спеції під час заварювання кави, які підкреслять її аромат і водночас забезпечать багато переваг для вашого організму.

Які переваги має кава з імбиром та корицею?

Кава містить багато антиоксидантів і кофеїну, тому її вживання підвищує концентрацію, зменшує втому та покращує настрій. Крім того, вона може допомогти знизити стрес і рівень цукру в крові. Вона також прискорює метаболізм, тому корисна для схуднення. Коли ми збагачуємо її правильними спеціями, її вплив на організм буде ще сильнішим.

Кава з корицею, скріншот: YouTube
Кава з корицею, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Банки будуть вибухати, а кришки - злітатимуть: в Україну завезли спецію, яку небезпечно додавати в консервацію Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Велике місто може опинитися в напівоточенні: українцям загрожують серйозні бомбардування
Показати ще

Одним із найкращих доповнень є кориця та імбир - спеції, які ідеально поєднуються з ароматом кави. Вони мають антибактеріальні, протигрибкові та протизапальні властивості, що позитивно впливає на імунну систему та захищає від інфекцій. Додаткова порція антиоксидантів допомагає боротися з наслідками оксидативного стресу, уповільнює процес старіння та допомагає піклуватися про здоровий зовнішній вигляд. Кориця захищає від нападів голоду, покращує травлення та може допомогти полегшити симптоми нетравлення шлунку. Імбир має зігрівальний ефект , що покращує кровообіг, а також може допомогти спалювати калорії.

Як приготувати каву зі спеціями?

Для приготування смачної та корисної кави нам знадобиться:

  • 3 чайні ложки меленої кави;
  • половина чайної ложки кориці;
  • половина чайної ложки імбиру.

Налийте склянку води в невелику каструлю. Коли вона почне кипіти, всипте каву. Потім зменште вогонь, додайте спеції та варіть кілька хвилин. Після цього процідіть напій і перелийте каву в чашку. Можна пити її один або два рази на день, при бажанні з молоком та невеликою кількістю цукру або меду.

Що ще можна додати до кави, щоб пришвидшити метаболізм?

Грейпфрут. Фото: Youtube
Грейпфрут. Фото: Youtube

Люди, які люблять кислуватий післясмак кави, можуть додати грейпфрутовий сік, який допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та зменшити відчуття голоду. Він також позитивно впливає на кровоносну систему та містить багато антиоксидантів, які захищають організм від оксидативного стресу та уповільнюють процеси старіння.

Любителі солодких напоїв можуть додати мед, який також має протизапальні та зміцнювальні властивості для організму. Гарною ідеєю також є приготування кави з чайною ложкою натурального какао – це продукт, багатий на цінні мінерали, такі як магній, залізо, фосфор, цинк і калій. Він забезпечить організм цінними інгредієнтами та посилить дію кави.

Деякі люди віддають перевагу каві з ложкою оливкової олії. Це досить нетрадиційне рішення, але воно має певні переваги. Оливкова олія є джерелом корисних жирів, які можуть допомогти стабілізувати рівень гормонів в крові, одночасно зменшуючи відчуття голоду. Дослідження показують, що вона позитивно впливає на процес схуднення.

Раніше портал Знай писав Сон буде міцним і здоров'ю не зашкодите: вчені назвали ідеальний час для вечері.

Крім того, ми повідомляли Бутерброди не врятують: чому харчування не допоможе при анемії.

Також ми інформували Запасайтесь, поки коштують копійки: 5 продуктів, які швидко знімають запалення.