Вареники з сирою картоплею та сиром – смачна зміна у звичному рецепті. Це апетитна та ситна страва, яка захопить ваші смакові рецептори. Приготувати їх удома дуже просто.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування вареників необхідно приготувати продукти.
Для тесту:
- Борошно - 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Олія - 10 г
- Вода - 200 мл
Для начинки:
- Картопля – 4 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Зелена цибуля – 50 г
- Яйце – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Олія - 10 г
Приготування
Промийте картоплю та зелену цибулю. Просійте борошно в глибоку миску, створіть поглиблення, влийте теплу воду, додайте яйце, олію та сіль. Замішайте тісто, додаючи|добавляти| муку|борошно| поступово.
Накрийте тісто рушником і залиште відпочивати на 20-30 хвилин.
Натріть картоплю на дрібній тертці та залиште на 5-7 хвилин. Дробно нашаткуйте зелену цибулю. Натріть сир на дрібній тертці.
Добре відіжміть картоплю і додайте сир, цибулю та яйце. Підсоліть.
Розділіть тісто на дві частини. Одну скачайте у шар і накрийте рушником. З другої частини зробіть джгут.
Наріжте джгут на шматочки і розкотіть у кола. На середину кожного кола покладіть ложку начинки, зліпіть вареники.
Варіть вареники близько 5 хвилин після того, як вони виринають на поверхню. Подавати вашу страву потрібно із зеленою цибулею та сметаною.
Нагадаємо, що з борошна та розпачу: рецепт торта "Депресія", який рятував у скрутні часи.
Раніше ми повідомляли про десерт мрії: глазуровані сирки за рецептом зірки "Майстер Шеф", як у дитинстві.