У часи важких випробувань, коли економічна криза торкнулася кожного будинку, простим американцям доводилося виявляти винахідливість, щоб зберегти на столі улюблені ласощі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОдин із таких кулінарних шедеврів, народжених у зловісному горні Великої депресії – торт "Депресія", або, як його ще називають, "Депресивний торт".
Молоко, олія та яйця тоді стали справжнім дефіцитом для більшості сімей. Однак навіть у ті скрутні часи людська креативність знаходила вихід, і господині вигадували власні рецепти з тих численних інгредієнтів, які мали під рукою. Про це повідомляє SimplyRecipes.
Для приготування шоколадного коржа знадобляться: 1/4 склянки какао-порошку (25 грам), 1 склянка гарячої кави (240 мілілітрів) або окропу (або їх суміш), 2/3 склянки білого цукру (133 грами), 1/3 склянки світло-коричневої олії, 1/3 склянки світло-коричневого цукру. ложка яблучного оцту, 1 чайна ложка ванільного екстракту, 1/2 склянки борошна грубого помелу, 1 чайна ложка харчової соди та 1/2 чайної ложки солі.
Крім того, слід приготувати шоколадну глазур для покриття торта. Для її приготування знадобиться: 1 склянка цукрової пудри, 2 столові ложки какао-порошку, щіпка солі, 1 чайна ложка ванільного екстракту і 1-2 столові ложки охолодженої кави або теплої води.
Спочатку розігріваємо духовку до 170-180°С. Беремо квадратну форму діаметром 20 см, змащуємо її олією (за бажанням можна додати манки, щоб коржі не пристали). У середній мисці розчиняємо какао-порошок у гарячій каві або окропі. Додаємо білий цукор, коричневий цукор, олію, оцет і ванільний екстракт – все ретельно збиваємо до однорідної консистенції. В іншій великій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду та сіль. Поступово вводимо вологу суміш у сухі складові, перемішуючи гумовою лопаткою до утворення гладкого тіста без грудочок.
Тепер можна виливати тісто у підготовлену форму та ставити у розігріту духовку на 25-30 хвилин. Коли корж підрум'яниться і пропечеться (що легко перевірити за допомогою дерев'яної шпильки), виймаємо його і даємо повністю охолонути протягом 45 хвилин – 1 година.
Поки торт охолоджується, слід приготувати глазур. У середній мисці змішуємо цукрову пудру, какао-порошок та сіль. Додаємо ванільний екстракт та 1 столову ложку охолодженої кави або води. Все ретельно збиваємо віночком, глазур має бути в'язкою, але не надто приблизно як шоколадний ганаш.
Залишається тільки покрити торт глазур'ю, розділити її рівною кулею. І можна його подавати або одразу, або трохи зачекати.
Нагадаємо, що врятують від пекельної спеки: як приготувати лимонад у домашніх умовах – рецепти.
Раніше ми повідомляли, як у дитинстві у бабусі: як закрутити хрусткі огірки на зиму, топ-3 перевірені рецепти.