Кожна досвідчена господиня в арсеналі завжди має баночку хрустких солоних огірків. Закрутити цю всіма улюблену закуску зможуть навіть кулінари-початківці. Знай.ua ділиться трьома простими рецептами, які гарантовано взимку поповнять ваші запаси.

Класичний рецепт консервованих огірків

Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 3 кг;
  • сіль - 3 ст. л.;
  • цукор - 12 ст. л.;
  • кріп - 1 пучок;
  • листя смородини – на смак;
  • перець запашний - 6-8 шт.;
  • чорний перець горошок – 6-8 шт.;
    оцет – 2 ст. л. (70%).

Спосіб приготування: у кожну банку покладіть парасольки кропу та кілька листків чорної смородини. У огірків зріжте кінчики з обох боків. Заповніть банку огірками приблизно наполовину. У середину додайте ще трохи кропу та листя смородини, після чого покладіть огірки до самого верху. Зверху покладіть ще один шар смородинового листя. Додайте по кілька горошин чорного та духмяного перцю. Залийте вміст банок окропом, накрийте кришками та залиште остигати.

Коли вода охолоне, злийте її у велику каструлю. Влийте туди оцет, всипте сіль та цукор, ретельно перемішайте. Поставте каструлю на плиту й доведіть маринад до кипіння. Після закипання зніміть з вогню та розлийте гарячий розсіл назад по банках з огірками. Після цього додайте в кожну банку трохи оцту (якщо не додали раніше) і відразу закрутіть кришками. Переверніть банки догори дном, укрийте рушником і залиште до повного охолодження.

Популярні новини зараз
Нова хвиля мобілізації в липні: кому першочергово вручатимуть повістки Будуть "пачками" відправляти: у ТЦК попередили українців про масові штрафи "Нафтогаз" встановив обов'язкові правила оплати: ігнорувати небезпечно для гаманця Прогноз приголомшив і цивільних, і військових: вчені назвали дату завершення війни в Україні
Показати ще

Мариновані огірки по-болгарськи, кадр з відео
Мариновані огірки по-болгарськи, кадр з відео

Рецепт консервованих огірків у кетчупі

Інгредієнти:

  • огірки – 1 кг;
  • кетчуп – 150 г;
  • часник – на смак;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • запашний перець – на смак;
  • соль - 2 ст.л.;
  • цукор -2 ст. л.;
  • оцет -1 ст.

Спосіб приготування: скляні банки попередньо простерилізуйте зручним для вас способом. На дно кожної банки викладіть очищені зубчики часнику. Додайте трохи духмяного чорного перцю горошком, а також лавровий лист. Огірки ретельно промийте й щільно укладіть у банки. Залийте огірки окропом, прикрийте кришками й дайте настоятися приблизно 10 хвилин.

Після цього злийте воду назад у каструлю, поставте її на плиту, додайте цукор і сіль - з розрахунку 2 столові ложки того й іншого на літр води. У отриманий розсіл додайте кетчуп з чилі й влийте оцет. Доведіть до кипіння й одразу залийте маринадом огірки в банках. Закрутіть банки гвинтовими кришками або закрутіть ключем. Переверніть догори дном, укрийте рушником і залиште до повного охолодження.

Огірки з кетчупом чилі, фото Знай.ua
Огірки з кетчупом чилі, фото Знай.ua

Рецепт консервованих огірків у томатному соусі

Інгредієнти:

  • огірки – 2,5 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • сіль - 1 ст. л.;
  • цукор - 100 г;
  • часник – 1 головка;
  • оцет 9% – 3 ст. л.

Спосіб приготування: скляні банки попередньо простерилізуйте зручним для вас способом. На дно кожної банки викладіть очищені зубчики часнику. Додайте трохи духмяного чорного перцю горошком, а також лавровий лист. Огірки ретельно помийте й укладіть у банки якомога щільніше. Залийте огірки окропом, прикрийте кришками й дайте настоятися приблизно 10 хвилин.

Після цього злийте воду назад у каструлю, поставте її на плиту, додайте цукор і сіль - з розрахунку 2 столові ложки кожного на літр води. В отриманий розсіл додайте кетчуп із чилі й влийте оцет. Доведіть до кипіння й одразу залийте маринадом огірки в банках. Закрутіть банки гвинтовими кришками або закатайте ключем. Переверніть догори дном, укрийте рушником і залиште до повного охолодження.