Більше жодного квасу. Окрошка на айрані набагато смачніша. Ідеально до шашлику. Окрошка на айрані корисніша, ніж окрошка на квасі. І за смаковими якостями вона анітрохи не поступається.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими рецептами у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
- айран негазований та нежирний – 2 л;
- яйця відварені – 4 шт.;
- огірки – 500 г;
- Редис – 200 г;
- ковбаса варена – 250 г;
- Сметана – 300 г;
- цибуля зелена - 50 г (1 пучок);
- кріп свіжий - 1 пучок;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений - до смаку.
Спосіб приготування
Спершу необхідно добре промити овочі і купити айран там, де ви його вже брали. Іншими словами, потрібний перевірений продукт. Огірки натираємо на великій тертці. Редиска також натираємо на великій тертці.
Дрібно ріжемо цибулю та кріп. Відправляємо їх до овочів. Додаємо трохи солі та сметану. Перемішуємо. Овочі дадуть сік. Яйця очищаємо від шкаралупи. Ковбасу та яйця нарізаємо середніми кубиками і додаємо до овочів.
Перемішуємо. (За бажанням можна додати в окрошку відварену картопля.) Додаємо айран. Перемішуємо і ще раз пробуємо на сіль. Даємо крихті настоятися хвилин 20.
Подаємо окрошку на айрані охолодженою, з відвареною картоплею, посипаним зеленим кропом. Можна додати діжонської гірчиці. Приємного апетиту! Готуйте із задоволенням!
Нагадаємо про пісні млинці на воді: просто, легко та смачно, ніхто й не помітить, що молока немає.
Раніше ми повідомляли, що салат не врятує, якщо його псувати: як зробити здорову страву, а чи не набір порожніх калорій.