Огірки - це улюблений овоч багатьох людей, але зберегти їх свіжими та хрусткими буває непросто. Однак є кілька корисних порад, які допоможуть продовжити їхній термін придатності.

По-перше, слід пам'ятати, що огірки краще зберігати за кімнатної температури, а не в холодильнику. Холод нижче 10°C може пошкодити їх і призвести до втрати хрусткої структури. У холодильнику огірки залишаються свіжими лише протягом трьох днів, тому їх потрібно вживати якнайшвидше. Про це повідомляє Express.

Людина, яка зриває огірки
Людина, яка зриває огірки

Важливо також тримати огірки окремо від фруктів та овочів, що виділяють етилен, таких як банани, помідори та яблука. Цей газ може прискорити процес дозрівання та псування.

При покупці чи збиранні врожаю необхідно ретельно вибирати плоди. Вони повинні бути без пошкоджень і тріщин на шкірці, інакше псуються набагато швидше. Для тривалого зберігання краще вибирати огірки із щільною шкіркою, а не тепличні.

Популярні новини зараз
Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати За шкалою від 1 до 12 – все катастрофічно погано: українців закликали роками терпіти відключення Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила
Показати ще

Якщо огірки все ж таки стали м'якими, є способи їх "оживити". Можна занурити їх на 15-30 хвилин у миску з холодною водою та льодом. Холод допоможе ущільнити м'якоть. Також огірки можна загорнути у вологу марлю та покласти в поліетиленовий пакет, не закриваючи його. Таким чином, вони можуть зберегтися свіжими до 10 днів.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Ще один метод – завернути кожен огірок у паперовий рушник та покласти у целофановий пакет. Так можна зберігати до двох тижнів.

Нагадаємо, майже як у 2021 році: українські супермаркети на початку літа оновили ціни на помідори та огірки

Як повідомляв "Знай.uа", овочі подешевшають, м'ясо та цукор – навпаки: економіст розповів про літні ціни на продукти

Знай.ua писав, малина по тисячі за кіло: що сталося з цінами і скільки коштують інші соковиті ягоди