Сучасна наука про харчування радить бути уважними до поєднання деяких продуктів у нашому раціоні. Одним із таких неочікуваних дуетів виявилися огірки та томати. Попри те, що ці овочі багаті на вітаміни та мінерали, лікарі наголошують: їх варто вживати окремо.

Спеціалісти пояснюють, що одночасне споживання огірків і томатів може спричинити дискомфорт у шлунку. Причиною є аскорбіназа — фермент, який міститься в огірках і здатен розщеплювати вітамін С, наявний у томатах. Як наслідок, поживна цінність томатів знижується.

Салат. Фото з відкритих джерел

Ще однією важливою деталлю є різні процеси засвоєння цих овочів. Шлунок перетравлює їх з різною швидкістю: одні продукти швидше, інші повільніше. Це може призвести до бродіння та здуття, що викликає дискомфорт і неприємні відчуття.

Огірки належать до лужних продуктів, тоді як томати — до кислих. При змішуванні вони утворюють солі, що може негативно вплинути на нирки та печінку. Медики попереджають, що тривале споживання такого поєднання може спричинити серйозні захворювання.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Фахівці підкреслюють, що всі поради щодо здоров'я мають рекомендаційний характер. У разі виникнення будь-яких проблем із самопочуттям треба звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням. Варто пам'ятати, що в здоровому харчуванні ключове значення має різноманітність та баланс. Вибирайте продукти, які вам подобаються, та не забувайте про міру!

Раніше ми розповідали, що Ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати"

Нагадаємо, Місце часнику - на кухні, а не у ваших трусах: лікарі благають жінок перестати засовувати його "туди"

Також, 90% не знають, як це робиться: найпопулярніша помилка при приготуванні пюре